Την παράταση της εκεχειρίας με το Ισραήλ εξετάζουν οι Παλαιστίνιοι
Διαψεύδονται οι πληροφορίες που είχαν μεταδοθεί από μέσα ενημέρωσης ότι το Ισραήλ απέρριψε όλα τα παλαιστινιακά αιτήματα, όπως την άρση του αποκλεισμού της Γάζας - Οι συνομιλίες συνεχίζονται
Οι Παλαιστίνιοι εξετάζουν το ενδεχόμενο να παρατείνουν την τριήμερη εκεχειρία που τέθηκε σε ισχύ την Τρίτη στη Λωρίδα της Γάζας, μετέδωσε ένα ειδησεογραφικό πρακτορείο της Δυτικής Όχθης επικαλούμενο έναν αξιωματούχο που συμμετέχει στις ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις με το Ισραήλ στο Κάιρο.
Ο Ιζάτ Ρισκ, που είναι στέλεχος της Χαμάς, είπε στο πρακτορείο ειδήσεων Maan ότι η απόφαση για μια βιώσιμη εκεχειρία εξαρτάται από το αποτέλεσμα των συνομιλιών που διεξάγονται στο Κάιρο με τη μεσολάβηση της Αιγύπτου.
Ο Ρισκ διέψευσε τις πληροφορίες που είχαν μεταδοθεί από μέσα ενημέρωσης ότι το Ισραήλ απέρριψε όλα τα παλαιστινιακά αιτήματα —όπως την άρση του αποκλεισμού της Γάζας— και είπε ότι οι συνομιλίες συνεχίζονται, κάτι που επιβεβαιώθηκε και από έναν Αιγύπτιο αξιωματούχο που μίλησε στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς. "Είναι ακόμη πολύ νωρίς να μιλήσουμε για αποτελέσματα, όμως είμαστε αισιόδοξοι", πρόσθεσε η πηγή αυτή.
Αιγύπτιοι αξιωματούχοι συναντήθηκαν αργά το βράδυ της Τρίτης με τους εκπροσώπους του Ισραήλ και οι διαπραγματεύσεις αναμένεται ότι θα συνεχιστούν και σήμερα, με την ελπίδα ότι θα υπάρξει κάποια απάντηση των Ισραηλινών στα αιτήματα των Παλαιστινίων.
Στη Γάζα, όπου τα όπλα έχουν σιγήσει από το πρωί της Τρίτης, ορισμένοι από τους κατοίκους εγκατέλειψαν διστακτικά τα σχολεία-καταφύγια του ΟΗΕ και επέστρεψαν στις γειτονιές τους όπου ολόκληρα οικοδομικά τετράγωνα έχουν ισοπεδωθεί από τους βομβαρδισμούς και η έντονη οσμή από τα πτώματα πλανάται στον αέρα.
Από την άλλη πλευρά των συνόρων, στο νότιο Ισραήλ, το οποίο βομβαρδιζόταν σε καθημερινή βάση με πυραύλους από τη Λωρίδα της Γάζας, οι δρόμοι σήμερα ήταν και πάλι γεμάτοι με παιδιά που έπαιζαν ξένοιαστα.
Για άλλη μια χρονιά, το Stelios Philanthropic Foundation στηρίζει έμπρακτα τη νέα επιχειρηματικότητα, επιβραβεύοντας τρεις νεοφυείς επιχειρήσεις με συνολικά €300.000
Η Μαρίνα-Λύδα Κουταρέλλη και η Τίνα Κίκιζα βρέθηκαν στην ίδια κουζίνα, έβαλαν τις ποδιές τους και ετοίμασαν μια αυθεντική σπετσιώτικη συνταγή με αφορμή το φετινό Spetses Mini Marathon
Παλιά, η ψυχαγωγία ήταν κάτι απλό. Ένα βιβλίο, μία ταινία, μια κούνια στην αυλή, φίλοι στη γειτονιά. Αυτές οι στιγμές μας έκαναν να νιώθουμε μαζί, να φτιάχνουμε εικόνες και μνήμες όλοι μαζί. Στο μέλλον θα δίνει την απάντηση στο ερώτημα «ποιος είμαι».