Ιταλία: Διασκεδάζει σε πάρτι εκδότη ο καπετάνιος του Costa Concordia!
O Φραντσέσκο Σκετίνο, καπετάνιος του κρουαζιερόπλοιου Costa Concordia, που βυθίστηκε κοντά στις ακτές του νησιού Τζίλιο, στις 13 Ιανουαρίου του 2012, παίρνοντας στον βυθό 32 ψυχές, φαίνεται ότι συνεχίζει αμέριμνος την ζωή του, παρά το ότι πρόκειται να δικαστεί για ανθρωποκτονία
Γελαστός, μαυρισμένος και ευτυχισμένος, ανάμεσα σε εκπροσώπους του ωραίου φύλου, ο Φραντσέσκο Σκετίνο, καπετάνιος του κρουαζιερόπλοιου Costa Concordia, που βυθίστηκε κοντά στο νησί Τζίλιο τον Ιανουάριο του 2012, δείχνει να μην τον απασχολεί η δίκη για ανθρωποκτονία που εκκρεμεί σε βάρος του και διασκεδάζει σε πάρτι Ιταλού εκδότη.
Ο Σκετίνο θεωρείται υπεύθυνος για το ναυάγιο του κρουαζιερόπλοιου, που έγινε ο υγρός τάφος για 32 ανθρώπους, ενώ άλλοι 110 τραυματίστηκαν, αλλά ο ίδιος παρουσιάζει μια εικόνα αναλγησίας και οι φωτογραφίες που δόθηκαν στην δημοσιότητα από τοπική ιταλική εφημερίδα και δείχνουν τον Σκετίνο να διασκεδάζει στο πάρτι του εκδότη Pietro Graus, στο νησί Ischia, προκάλεσαν την οργή πολλών χρηστών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Κλείσιμο
Κάποιοι σχολίασαν απλά με την λέξη «αηδία», άλλοι έγραψαν: «32 νεκροί, 110 τραυματίες» και άλλοι θεώρησαν την προκλητική στάση του καπετάνιου «ντροπή για την Ιταλία». Σύμφωνα με τον ιταλικό Τύπο στο «White Party» που διοργανώνει κάθε χρόνο ο Ιταλός εκδότης, ο Σκετίνο έκλεισε συμφωνία για να γράψει βιβλίο για την τραγωδία του Costa Concordia.
Στο μεταξύ το κουφάρι του κρουαζιερόπλοιου έφθασε μετά από ταξίδι πέντε ημερών και οδηγούμενο από οκτώ ρυμουλκά, στην Γένοβα, στον τελευταίο του προορισμό, όπου θα διαλυθεί σε παλιοσίδερα.
Στην Γένοβα ταξίδεψε την Κυριακή και ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντζι, για να παρακολουθήσει την επιχείρηση εισόδου του πλοίου στο λιμάνι και για να συγχαρεί όσους συμμετείχαν στην αποστολή μεταφοράς του.
Σημειώνεται, ότι τα έξοδα μεταφοράς του Costa Concordia στο λιμάνι της Γένοβας επιβάρυναν την πλοιοκτήτρια εταιρεία Carnival Corp, η οποία καλείται να πληρώσει το ποσόν του 1,5 δισ. ευρώ!
Ένα φθινοπωρινό Σαββατοκύριακο στις Σπέτσες είναι αρκετό για να καταλάβεις γιατί χιλιάδες άνθρωποι επιστρέφουν ξανά και ξανά. Όχι μόνο για έναν αγώνα, αλλά για μια εμπειρία που έχει εξελιχθεί σε σημείο αναφοράς του αθλητικού τουρισμού στην Ελλάδα.
Η ιστορία ενός εκπαιδευτικού θεσμού που συνδέει ευρηματικά τα παιδιά με την τεχνολογία και την καινοτομία και αποτελεί μια οργανωμένη πλατφόρμα δημιουργικής σκέψης που εξάγει την ελληνική ρομποτική στον κόσμο.
Σε έναν κλάδο που αναπτύσσεται διαρκώς και αναζητά καταρτισμένους επαγγελματίες, η LE MONDE συνδυάζει εργαστηριακή εκπαίδευση, πρακτική εμπειρία και άμεση σύνδεση με την αγορά εργασίας.