Πούτιν: Έτοιμος να συζητήσει τρόπους για την επίλυση της ουκρανικής κρίσης

Πούτιν: Έτοιμος να συζητήσει τρόπους για την επίλυση της ουκρανικής κρίσης

Ο Ρώσος πρόεδρος δηλώνει πρόθυμος για συνομιλίες με τον ΟΑΣΕ ώστε να βρεθεί τρόπος εκτόνωσης του πολεμικού κλίματος στην ανατολική Ουκρανία

Γυμνή… νοικοκυρά η Halle Berry!
Πούτιν: Έτοιμος να συζητήσει τρόπους για την επίλυση της ουκρανικής κρίσης
Έτοιμος δηλώνει για συζητήσεις με τον ΟΑΣΕ ο Ρώσος πρόεδρος, Βλάντιμιρ Πούτιν, ώστε να εκτονωθεί η κρίση στην ανατολική Ουκρανία.

Ο Πούτιν υποστήριξε ότι προτίθεται να συνομιλήσει με τον επικεφαλής του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη, ώστε να βρεθεί διέξοδος στην τεταμένη κατάσταση που βιώνουν οι περιοχές της ανατολικής Ουκρανίας.

«Γνωρίζω ότι έχετε τις δικές σας προτάσεις, τις δικές σας ιδέες για το πώς μπορούμε να βρούμε έναν τρόπο εξόδου από την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί (στην Ουκρανία). Η θέση μας είναι επίσης γνωστή», είπε ο Πούτιν ενόψει συνάντησης με τον πρόεδρο του ΟΑΣΕ για το 2014, Ντιντιέ Μπουρκχάλτερ.

Κλείσιμο

«Ας προσπαθήσουμε να αναλύσουμε την κατάσταση και να βρούμε τρόπους εξόδου από την κρίση», πρόσθεσε ο πρόεδρος της Ρωσίας.

Την ίδια ώρα, κάλεσε τους αυτονομιστές στην ανατολική Ουκρανία να αναβάλουν το δημοψήφισμα που έχει προγραμματιστεί για την 11η Μαΐου, δηλώνοντας πως άμεσος διάλογος ανάμεσα στο Κίεβο και τους αποσχιστές της νοτιοανατολικής Ουκρανίας είναι το κλειδί για να επιλυθεί η κρίση.

Συμπλήρωσε, δε, ότι ο τερματισμός των βίαιων επεισοδίων είναι απαραίτητος όρος για τη διεξαγωγή των προεδρικών εκλογών της Ουκρανίας στις 25 Μαΐου.

Όλα αυτά την ώρα που φιλορώσοι αυτονομιστές ανακατέλαβαν το δημαρχείο της Μαριούπολης, αντικαθιστώντας την ουκρανική σημαία με εκείνη της αυτοαποκαλούμενης «Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ».

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης