Τουρκία: Επεισόδια μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομίας για το νόμο – φίμωτρο

Τουρκία: Επεισόδια μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομίας για το νόμο – φίμωτρο

«Δεν υπάρχει καμία απολύτως λογοκρισία», υποστήριξε ο Τούρκος πρωθυπουργός για το σχέδιο νόμου του Διαδικτύου

Τουρκία: Επεισόδια μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομίας για το νόμο – φίμωτρο

Τι και να έχουν σημειωθεί εντάσεις για το σχέδιο νόμου που έχει χαρακτηριστεί πλήγμα για την ελευθερία έκφρασης και την ελεύθερη πρόσβαση στην πληροφόρηση, ο Τούρκος πρωθυπουργός, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν υποστηρίζει ότι ο νέος νόμος θα καταστήσει ακόμα πιο ελεύθερο το Διαδίκτυο.

«Δε θα υπάρχει καμία απολύτως λογοκρισία στο Διαδίκτυο με διατάξεις αυτές. Αντιθέτως, θα είναι ακόμα πιο ασφαλές και ακόμα πιο ελεύθερο», δήλωσε κατά τη διάρκεια εγκαινίων σειρά πολεοδομικών προγραμμάτων στην Κωνσταντινούπολη.

Κλείσιμο

Με το νόμο που αναμένεται να ψηφιστεί από το τουρκικό κοινοβούλιο, θα επιτρέπεται η πρόσβαση της αρμόδιας κυβερνητικής αρχής σε οποιαδήποτε πληροφορία από ιστότοπους που επισκέπτεται ο χρήστης, ενώ οι διαδικτυακές διαδρομές που θα πραγματοποιεί θα καταχωρούνται μέχρι και για δύο έτη.

Παρόλα αυτά, όσοι αντιτίθενται στο σχέδιο νόμου καλούν τον πρόεδρο της χώρας Αμπντουλάχ Γκιούλ να μην το υπογράψει.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με δημοσιεύματα η τουρκική αστυνομία έκανε χρήση αντλιών νερού και δακρυγόνων για να διαλύσει συγκέντρωση διαδηλωτών στην Κωνσταντινούπολη που διαμαρτύρονται για το νόμο - φίμωτρο, ενώ γίνεται λόγος και για τραυματισμούς. Περισσότεροι από χίλιοι άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Ταξίμ φωνάζοντας «Κάτω τα χέρια από το Ίντερνέτ μου».

Σύμφωνα με αναρτήσεις διαδηλωτών στο Twitter εξαιτίας των δακρυγόνων της τουρκικής αστυνομίας, πολλοί είναι όσοι εκκενώνουν καταστήματα και εστιατόρια, ενώ φωτογραφία που κυκλοφόρησε απεικονίζει άνθρωποι να πηδάει από τον πρώτο όροφο για να ξεφύγει από τον καπνό.











Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης