Η NSA κατασκόπευε και τον Πάπα

Η NSA κατασκόπευε και τον Πάπα

Περίπου 46 εκατ. συνομιλίες κατέγραψε η αμερικανική υπηρεσία -Παρακολουθούσαν και τους καρδινάλιους

Η NSA κατασκόπευε και τον Πάπα

Κανείς δε γλιτώνει από την αμερικανική μυστική υπηρεσία ασφάλειας, ούτε καν ο Πάπας.

Τουλάχιστον, αυτό αποκαλύπτει το ιταλικό πολιτικό περιοδικό Panorama, το οποίο σε δημοσίευμά του υποστηρίζει ότι η NSA κατασκόπευε και τον ποντίφικα.

Στο τεύχος που θα κυκλοφορήσει αύριο 31 Οκτωβρίου, αναφέρεται ότι από τα 46 εκατ. τηλεφωνικές κλήσεις που κατέγραψε η υπηρεσία εθνικής ασφάλειας στην Ιταλία τη χρονική περίοδο 10/12/12-08/01/13, συμπεριλαμβάνονται και κλήσεις από το Βατικανό.

Η NSA φέρεται να «κρυφάκουγε» τον Πάπα Βενέδικτο, καθώς και τον Μπεργκόλιο όσο εκείνος ήταν ακόμα καρδινάλιος.

Μάλιστα, ο τωρινός προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας λέγεται πως παρακολουθείτο ήδη από το 2005, σύμφωνα με στοιχεία της Wikileaks.

Κλείσιμο

Όπως αναφέρει το περιοδικό, οι κλήσεις από και προς το Βατικανό ήταν καταχωρημένες σε τέσσερις κατηγορίες: «Leadership intentions», «Τhreats to financial system», «Foreign Policy Objectives», «Human Rights».

Ενώ, πιθανό είναι να καταγράφονταν και οι συνομιλίες του νέου προέδρου της Τράπεζας του Βατικανού, Ior, Ερνστ φον Φράιμπεργκ.

«Δεν έχουμε στοιχεία και σε κάθε περίπτωση δεν ανησυχούμε», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου, Φεντερίκο Λομπάρντι.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός, Ενρίκο Λέτα, αναμένεται να φέρει το ζήτημα των παρακολουθήσεων στη Βουλή τις προσεχείς ημέρες, χωρίς ωστόσο να έχει οριστεί ημερομηνία.

Όπως δήλωσε ο υπουργός αρμόδιος για τις σχέσεις της κυβέρνησης με το κοινοβούλιο, Ντάριο Φραντσεσκίνι, ο Ιταλός πρωθυπουργός αναμένει τη σύγκλιση της ιταλικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ελέγχου των Υπηρεσιών Πληροφοριών και Ασφάλειας (Copasir), η οποία ζητά να ξεκαθαρίσει το ζήτημα των παρακολουθήσεων στην Ιταλία.

 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης