Στο Κογκρέσο η NSA για την αναγκαιότητα του «Μεγάλου Αδερφού»

Στο Κογκρέσο η NSA για την αναγκαιότητα του «Μεγάλου Αδερφού»

Για τους Γερμανούς το θέμα των υποκλοπών δεν είναι καθόλου αστεία υπόθεση και θα ζητήσουν εγγυήσεις από την Ουάσινγκτον να μην επαναληφθεί κάτι ανάλογο

Στο Κογκρέσο η NSA για την αναγκαιότητα του «Μεγάλου Αδερφού»
Στο Κογκρέσο θα λογοδοτήσουν ο επικεφαλής της Εθνικής Υπηρεσίας Ασφάλειας των ΗΠΑ και τα επιτελικά στελέχη της NSA, σε μία προσπάθεια να πείσουν τους Αμερικανούς και κυρίως την Ευρώπη για την αναγκαιότητα του «Μεγάλου Αδερφού» στην παγκόσμια ομαλότητα και σταθερότητα.

Μετά το σάλο που ξέσπασε από τις αποκαλύψεις του περιοδικού «Der Spiegel», σύμφωνα με τις οποίες η «σιδηρά κυρία» της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ, είχε πέσει και αυτή θύμα των τηλεφωνικών υποκλοπών, οι υπεύθυνοι της NSA που φέρονται ως υπεύθυνοι για την παγκόσμια κατασκοπεία, θα καταθέσουν στην αμερικανική Γερουσία για να αμυνθούν της πολιτικής που ακολουθεί η υπηρεσία, σύμφωνα με το Reuters. O γενικός διευθυντής της NSA, Κιθ Αλεξάντερ, ο αναπληρωτής διευθυντής, Κρις Ίνγκλις, ο διευθυντής της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, Τζέιμς Κλάπερ και ο αναπληρωτής γενικός εισαγγελέας, Τζέιμς Κόλ, θα καταθέσουν σε ανοιχτή ακρόαση.

Κλείσιμο
Για τους Γερμανούς, πάντως, το θέμα των υποκλοπών δεν είναι καθόλου αστεία υπόθεση και θα ζητήσουν εγγυήσεις από την Ουάσινγκτον να μην επαναληφθεί κάτι ανάλογο.      
   
Oι αποκαλύψεις της βρετανικής εφημερίδας «Guardian» αλλά και του γερμανικού εβδομαδιαίου περιοδικού «Der Spiegel», σύμφωνα με την οποίες η NSA κατασκόπευε ακόμα και εν αγνοία του Αμερικανού προέδρου όλο τον πλανήτη, έχουν καταφέρει σοβαρό πλήγμα στην εικόνα του Μπαράκ Ομπάμα.

Πρόκειται για μία πολιτική που θυμίζει... Μπους και, όπως επισημαίνει χαρακτηριστικά το αμερικανικό δίκτυο «CNN», εάν στην θέση του Ομπάμα ήταν ο Ρεπουμπλικανός προκάτοχός του, οι Αμερικανοί πολίτες θα είχαν ξεσηκωθεί διαδηλώνοντας στους δρόμους της χώρας.

Δεν είναι τυχαία η ανακοίνωση του Λευκού Οίκου σύμφωνα με την οποία θα πρέπει να υπάρξουν κάποιοι περιορισμοί στο έργο της Εθνικής Υπηρεσίας Ασφαλείας.

Πάντως, η «κατασκοπεία» της NSA όχι μόνο των αρχηγών κρατών αλλά και των πολιτών ανά τον κόσμο, αποκάλυψε έναν απρόσμενο σύμμαχο του Αμερικανού προέδρου, τους Ρεπουμπλικάνους, με εξαίρεση τον Ντικ Τσέινι.

Σε δηλώσεις του στα αμερικανικά ΜΜΕ, ο πρώην αντιπρόεδρος των ΗΠΑ  έσπευσε να τονίσει ότι πλέον, «οι φίλοι μας δεν μας εμπιστεύονται και οι εχθροί δεν μας φοβούνται».  
 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης