«Ναι» της επιτροπής της Γερουσίας για στρατιωτική επέμβαση στη Συρία

«Ναι» της επιτροπής της Γερουσίας για στρατιωτική επέμβαση στη Συρία

Πολιτική στήριξη σε Ομπάμα - Όλα τα βλέμματα στραμμένα στις ΗΠΑ για την πιθανή απάντηση στις επιθέσεις με χημικά από τον Άσαντ

«Ναι» της επιτροπής της Γερουσίας για στρατιωτική επέμβαση στη Συρία
Με 10 «ναι», 7 «όχι» και 1 «παρών» η Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων της Γερουσίας των ΗΠΑ ενέκρινε την αμερικανική στρατιωτική επέμβαση στη Συρία.

Καταλυτικές για την υπερψήφιση της πρότασης ήταν οι ψήφοι του Δημοκρατικού προέδρου της επιτροπής Ρ. Μενέντεζ και του επικεφαλής των Ρεπουμπλικανών, Μπ. Κόρκερ.

Κλείσιμο
«Είτε θα στείλουμε ένα μήνυμα στη Συρία, το Ιράν, τη Βόρεια Κορέα, τη Χεζμπολά, την Αλ Κάιντα και άλλες μη κρατικές οντότητες ότι ο κόσμος δεν θα ανεχθεί την παράλογη χρήση χημικών όπλων από κανέναν ή θα παραμείνουμε σιωπηλοί μπροστά στον ανθρώπινο πόνο» ανέφερε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της επιτροπής Διεθνών Σχέσεων της Γερουσίας, Ρ. Μενέντεζ.

Τη Δευτέρα ή την Τρίτη η κρίσιμη ψηφοφορία στην Ολομέλεια της Γερουσίας για την απάντηση της Αμερικής στην επίθεση με χημικά σε προάστιο της Δαμασκού από τον πρόεδρο της Συρίας, Μπασάρ Αλ- Άσαντ, στις 21 Αυγούστου που είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον 1.300 άνθρωποι, ανάμεσά τους και εκατοντάδες παιδιά.

Σημειώνεται πως η αποψινή απόφαση κάνει λόγο για μια «περιορισμένη» στρατιωτική επέμβαση στη Συρία, μεγίστης διαρκείας 60 ημερών με την δυνατότητα να παραταθεί στις 90, σε κάθε περίπτωση χωρίς την ανάπτυξη χερσαίων δυνάμεων.

Μια ομάδα Δημοκρατικών και Ρεπουμπλικανών πολιτικών, τόσο στη Γερουσία όσο και στη Βουλή των Αντιπροσώπων, έχει αντιταχθεί στην απόφαση αυτή.




Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης