Ερό: Είμαστε υποχρεωμένοι να απαντήσουμε στον Ασαντ

Ερό: Είμαστε υποχρεωμένοι να απαντήσουμε στον Ασαντ

«Το να μην δράσει κανείς θα αποτελούσε κίνδυνο για την ειρήνη και την ασφάλεια στην ευρύτερη περιοχή- Τι μήνυμα θα έστελνε κάτι τέτοιο σε άλλα καθεστώτα, όπως του Ιράν και της Βόρειας Κορέας;» σημείωσε χαρακτηριστικά ο Γάλλος πρωθυπουργός

Το «Highspeed 6» ξεκινάει δρομολόγια στις Κυκλάδες
Ερό: Είμαστε υποχρεωμένοι να απαντήσουμε στον Ασαντ
Ο πρωθυπουργός της Γαλλίας, Ζαν Μαρκ Ερό, δήλωσε την Τετάρτη ότι εάν δεν υπάρξει απάντηση στη χρήση χημικών όπλων στη Συρία, υπάρχει πιθανότητα το Ιράν να λάβει λάθος μήνυμα σε ό,τι αφορά το δικό του πυρηνικό πρόγραμμα.

«Το να μην δράσει κανείς θα αποτελούσε κίνδυνο για την ειρήνη και την ασφάλεια στην ευρύτερη περιοχή. Τι αξιοπιστία θα είχαν οι εθνικές μας δεσμεύσεις ενάντια στην μη διάδοση όπλων μαζικής καταστροφής, μεταξύ άλλων και των πυρηνικών σε μια τέτοια περίπτωση;» σημείωσε.

Κλείσιμο
«Τι μήνυμα θα έστελνε κάτι τέτοιο σε άλλα καθεστώτα, όπως του Ιράν και της Βόρειας Κορέας; Το μήνυμα θα ήταν καθαρό: μπορείτε να συνεχίσετε».

Παράλληλα, ο Γάλλος πρωθυπουργός υποστήριξε ότι «εάν δεν υπάρξει (στρατιωτική) αντίδραση» στη Συρία, αυτό θα ισοδυναμεί με το να «κλείσουμε την πόρτα σε μία πολιτική διευθέτηση της σύρραξης», που πρόσθεσε ότι είναι η μόνη λύση για να «αποχωρήσει» ο Μπασάρ αλ Άσαντ από την εξουσία.

«Ναι, η λύση στη συριακή κρίση θα είναι πολιτική κι όχι στρατιωτική. Όμως θα πρέπει να κοιτάξουμε κατάματα την πραγματικότητα: εάν δεν βάλουμε ένα τέλος σε τέτοιες πράξεις της κυβέρνησης αυτής, δεν πρόκειται να υπάρξει πολιτική λύση», ανέφερε ο Ερό στη διάρκεια της κοινοβουλευτικής συζήτησης για το Συριακό.

Υπενθυμίζεται ότι το Ιράν απορρίπτει τις αιτιάσεις της Δύσης ότι στοχεύει στη δημιουργία ατομικής βόμβας.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης