Συρία: «Διστακτικός και σε σύγχυση» ο Ομπάμα

Συρία: «Διστακτικός και σε σύγχυση» ο Ομπάμα

«Διστακτικό και σε σύγχυση» χαρακτήρισε τον Αμερικανό πρόεδρο, ο Σύρος υφυπουργός Εξωτερικών, Φαϊσάλ Μοκτάντ, σχολιάζοντας το χθεσινό διάγγελμά του - «Ανεύθυνη» η γαλλική κυβέρνηση

ΠΑΟ: Παρουσίαση... αστέρων!
Συρία: «Διστακτικός και σε σύγχυση» ο Ομπάμα
Κατά των ΗΠΑ και της Γαλλίας στρέφεται η πρώτη επίσημη συριακή αντίδραση, αναφορικά με την απόφαση του Αμερικανού προέδρου να ζητήσει την έγκριση του Κογκρέσου για μια στρατιωτική επιχείρηση στη Συρία.

«Ο πρόεδρος Ομπάμα ήταν φανερά διστακτικός, απογοητευμένος και σε σύγχυση κατά τη χθεσινή ομιλία του(...) Κανένας δεν μπορεί να δικαιολογήσει μια αδικαιολόγητη επίθεση» δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Σύρος υφυπουργός Εξωτερικών.

Κλείσιμο
Αναφερόμενος στη γαλλική κυβέρνηση, ο Μοκτάντ τη χαρακτήρισε «ανεύθυνη». «Οι Γάλλοι πολιτικοί παραπλάνησαν το γαλλικό λαό και συμπεριφέρθηκαν με ανεύθυνο τρόπο(...). Παραποίησαν τα γεγονότα και υποστηρίζουν οργανώσεις όπως η Αλ Κάιντα», τόνισε.

Την ίδια ώρα τα συριακά καθεστωτικά ΜΜΕ υποστηρίζουν ότι η απόφαση του Αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα για το Κογκρέσο συνιστά την αρχή μιας «υποχώρησης» των ΗΠΑ.

«Ο Ομπάμα ανακοίνωσε χθες άμεσα ή έμμεσα την αρχή της ιστορικής αμερικανικής υποχώρησης», τονίζει σε πρωτοσέλιδο άρθρο της η επίσημη συριακή εφημερίδα Αλ-Θάουρα.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης