«Πραξικόπημα κατά της νομιμότητας» η ανατροπή του Μόρσι

«Πραξικόπημα κατά της νομιμότητας» η ανατροπή του Μόρσι

«Ο Μόρσι ήταν ο πρώτος δημοκρατικά εκλεγμένος ηγέτης της χώρας» δήλωσε ο ισλαμιστής ηγέτης της αντιπολίτευσης του Σουδάν


«Πραξικόπημα κατά της νομιμότητας» η ανατροπή του Μόρσι
Ο ισλαμιστής ηγέτης της αντιπολίτευσης του Σουδάν, Χασάν αλ-Τουράμπι, κατήγγειλε την Πέμπτη την ανατροπή του Αιγύπτιου προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι, χαρακτηρίζοντας το γεγονός ως ένα «πραξικόπημα κατά της νομιμότητας». Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση του Χαρτούμ κράτησε μια πιο ουδέτερη στάση, αναφέρει το πρακτορείο Reuters.

Η ισλαμική κυβέρνηση του Σουδάν είχε καλωσορίσει πέρυσι την εκλογή του Μόρσι, ο οποίος ωστόσο ανατράπηκε από το στρατό, μετά την απαίτηση εκατομμυρίων Αιγυπτίων.

«Κάτι τέτοιο αποτελεί πραξικόπημα κατά του Συντάγματος και της νομιμότητας», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Τουράμπι. «Ο Μόρσι ήταν ο πρώτος δημοκρατικά εκλεγμένος ηγέτης της χώρας».

Η κυβέρνηση του Σουδάν, ωστόσο, έδωσε μια πιο προσεκτική απάντηση σχετικά με την ανατροπή του Μόρσι, χαρακτηρίζοντάς την ως «εσωτερική υπόθεση» της Αιγύπτου. «Το Σουδάν κάνει έκκληση σε όλα τα κόμματα της Αιγύπτου να θέσουν ως προτεραιότητά τους τη διατήρηση της σταθερότητας και της ασφάλειας της χώρας, την ειρήνη και την ενότητα των ανθρώπων της», αναφέρεται σε ανακοίνωση του σουδανικού υπουργείου Εξωτερικών.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης