Σέλμα: Η γυναίκα-«νίντζα» της πλατείας Ταχρίρ

Σέλμα: Η γυναίκα-«νίντζα» της πλατείας Ταχρίρ

Φορώντας μπούρκα και αποφεύγοντας να αποκαλύψει άλλα προσωπικά της στοιχεία, δηλώνει ότι αγωνίζεται για τα δικαιώματα των γυναικών και τολμά να τα βάλει με όσους απλώνουν το... χέρι τους σε εκπροσώπους του ωραίου φύλου

Σέλμα: Η γυναίκα-«νίντζα» της πλατείας Ταχρίρ
Το βλέμμα της είναι άγριο, μαρτυρώντας τις προθέσεις της.

Η γυναίκα "Νίντζα", όπως αποκαλούν οι Αιγύπτιοι τη νεαρή κοπέλα που δίνει καθημερινά το "παρών" στην πλατεία Ταχρίρ της Αιγύπτου, είναι η Σέλμα, 21 ετών.

Για τη Σέλμα, το Κάιρο είναι πλέον μία από πιο επικίνδυνες περιοχές του πλανήτη για τις γυναίκες. Δεν είναι τυχαίο ότι  μπροστά στα μάτια των διαδηλωτών στην πλατεία Ταχρίρ, κακοποιούνται σεξουαλικά καθημερινά δεκάδες κοπέλες .
  
Φορώντας μπούρκα και αποφεύγοντας να αποκαλύψει άλλα προσωπικά της στοιχεία, δηλώνει ότι αγωνίζεται για τα δικαιώματα των γυναικών και τολμά να τα βάλει με όσους απλώνουν το... χέρι τους σε εκπροσώπους του ωραίου φύλου.

Προσθέτει επίσης ότι στον αγώνα της δεν είναι η μόνη γυναίκα "Νίντζα", που θέλει να προστατεύσει τις ανυπεράσπιστες Αιγύπτιες.

Τις τελευταίες τέσσερις ημέρες, περίπου 100 κοπέλες έπεσαν θύματα σεξουαλικής κακοποίησης στην πλατεία Ταχρίρ, κατά τη διάρκεια των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων που οδήγησαν στην ανατροπή του Μοχάμεντ Μόρσι, σύμφωνα με τη gερμανική εφημερίδα "Bild".

Οι καθημερινοί βιασμοί γυναικών κινητοποίησαν τη νεαρή Αιγύπτια. Η Σέλμα, που ξέρει πολεμικές τέχνες, αποφάσισε να δείξει τις... ικανότητές της στην αυτοάμυνα, αποθαρρύνοντας επίδοξους βιαστές.

Σύμφωνα με το Παρατητηρήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, οι γυναίκες που έπεσαν θύματα βιασμού κακοποιήθηκαν με αλυσίδες, ρόπαλα και καρέκλες και δέχτηκαν επίθεση με μαχαίρια.

Κλείσιμο
Η αγριότητα των επιθέσεων ήταν τέτοια, που σε αρκετές περιπτώσεις η κακοποίηση διήρκεσε περισσότερο από 40 λεπτά, πριν τα θύματα καταφέρουν να αποδράσουν.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης