Στην ίδια φυλακή με τον Μουμπάρακ οι ηγέτες των Αδελφών Μουσουλμάνων

Στην ίδια φυλακή με τον Μουμπάρακ οι ηγέτες των Αδελφών Μουσουλμάνων

Ο Μόρσι κρατείται από τις στρατιωτικές αρχές

Στην ίδια φυλακή με τον Μουμπάρακ οι ηγέτες των Αδελφών Μουσουλμάνων
Οι ηγέτες των Αδελφών Μουσουλμάνων που συνελήφθησαν χθες, μετά την ανατροπή του Μοχάμεντ Μόρσι, κρατούνται στην ίδια φυλακή του Καϊρου με τον προκάτοχό του στην προεδρία Χόσνι Μουμπάρακ.

Όπως μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων MENA, ο Σαάντ Ελ-Κατάνι, επικεφαλής του Κόμματος Ελευθερίας και Δικαιοσύνης (FJP) και πρώην πρόεδρος της Βουλής, συνελήφθη μαζί με τον Ρασάντ αλ-Μπαγιούμι, έναν από τους ηγέτες των Αδελφών Μουσουλμάνων, λίγες ώρες μετά την απομάκρυνση του Μόρσι από την εξουσία.

Οι συλληφθέντες μεταφέρθηκαν στην φυλακή Τοράχ, στα περίχωρα του Καϊρου, όπου κρατούνται ο Μουμπάρακ και οι γιοί του Αλάα και Γκαμάλ.

Ο Μουμπάρακ δικάζεται κατηγορούμενος για συνέργεια στην δολοφονία διαδηλωτών στην εξέγερση του 2011 με την οποία απομακρύνθηκε. Οι γιοι του αντιμετωπίζουν διαφορετικές κατηγορίες για διαφθορά.

Ο Μόρσι επίσης κρατείται από τις στρατιωτικές αρχές, είπε χθες το βράδυ στο Ρόιτερς εκπρόσωπος των Αδελφών Μουσουλμάνων και πηγή ασφαλείας. Αξιωματούχος ασφαλείας δήλωσε ότι ο Μόρσι κρατείται σε εγκαταστάσεις της υπηρεσίας κατασκοπείας του στρατού.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης