Αλ Σίσι: Υπέρ των τεστ παρθενίας ο στρατηγός που «έφαγε» τον Μόρσι

Αλ Σίσι: Υπέρ των τεστ παρθενίας ο στρατηγός που «έφαγε» τον Μόρσι

Πρόδωσε την εμπιστοσύνη που του είχε δείξει ο ισλαμιστής, αποπεμφθείς πρόεδρος

Αλ Σίσι: Υπέρ των τεστ παρθενίας ο στρατηγός που «έφαγε» τον Μόρσι
Ο ισχυρός άνδρας της Αιγύπτου είναι ο αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων, ο στρατηγός που "έφαγε" τον Μοχάμεντ Μόρσι. Υποστηρικτής των «τεστ παρθενίας» γιατί, όπως επισημαίνει, προστατεύουν τα κορίτσια από το βιασμό, ο Αμπντούλ Φατάχ αλ Σίσι είναι αμερικανοσπουδαγμένος, τηλεγενής και σχεδόν πάντα με το χαμόγελο στα χείλη.

Ο στρατηγός αλ Σίσι πρόδωσε την εμπιστοσύνη που του είχε δείξει ο ισλαμιστής, αποπεμφθείς πρόεδρος με τον διορισμό του στην θέση του επικεφαλής των ενόπλων δυνάμεων. Δεν ήταν τυχαία η τοποθέτησή του καθώς σύμφωνα με τα αραβόφωνα δίκτυα, ο αλ Σίσι είναι ένα πρόσωπο ευρείας αποδοχής στη Μουσουλμανική Αδερφότητα, από τους κόλπους της οποίας προέρχεται ο Μόρσι.

Ο πρώτος δημοκρατικά εκλεγμένος πρόεδρος της Αιγύπτου διόρισε τον Αλ Σίσι εκτός από γενικό διοικητή των στρατιωτικών δυνάμεων της Αιγύπτου και υπουργό Αμυνας στις 12 Αυγούστου του 2012, αντικαθιστώντας τον πανίσχυρο έως τότε στρατηγό Ταντάουι. Ολο αυτό το διάστημα, ο στρατηγός Αλ Σίσι κρατούσε χαμηλούς τόνους.

Ο 58χρονος πρώην επικεφαλής της στρατιωτικής αντικατασκοπίας, θεωρείται επικοινωνιακός και είναι γνωστός για τις συναισθηματικές ομιλίες του. Στη διάρκεια μιας εξ αυτών σε μια συναυλία τον Απρίλιο, κάποιοι από τους καλλιτέχνες επί σκηνής ξέσπασαν σε δάκρυα.

Γεννήθηκε στο Κάιρο και μάλιστα είναι το μόνο μέλος του Ανώτατου Στρατιωτικού Συμβουλίου της Αιγύπτου που δεν έχει πολεμική εμπειρία. Εχει στήσει έναν καλό δίαυλο επικοινωνίας με αμερικανούς αξιωματούχους τόσο σε διπλωματικό όσο και στρατιωτικό επίπεδο καθώς έχει σπουδάσει στην Ουάσιγκτον. Οι επικριτές του τον κατηγορούν για τις στενές του σχέσεις με την Μουσουλμανική Αδερφότητα. Η σύζυγός του κυκλοφορεί με καλυμμένο ολόκληρο το σώμα της και ένας από τους θείους του είναι μέλος της ισχυρής οργάνωσης.


Ο μεταβατικός πρόεδρος της Αιγύπτου
Κλείσιμο
Ορκίζεται σε λίγη ώρα ο μεταβατικός αρχηγός του αιγυπτιακού κράτους, ο πρόεδρος του Συνταγματικού Δικαστηρ'ίου,. Άντλι Μανσούρ. Σύμφωνα με τα αραβόφωνα ΜΜΕ, ο Μανσούρ θα είναι τυπικά ο ηγέτης της Αιγύτπου αφού στην ουσία ο στρατηγός Αλ Σίσι θα δίνει το ...γενικό πρόσταγμα.


Ο 67χρονος Μανσούρ γεννήθηκε το Δεκέμβριο του 1945 κι έχει σπουδάσει Νομικά. Ανέλαβε τα καθήκοντά στου ως επικεφαλής του Συνταγματικού Δικαστηρίου το περασμένο Ιούλιο, μετά τη λήθη της θητείας του δικαστή , Μαχέρ Εε Μπεχαίρ.

Είναι ο άνθρωπος που έβαλε τις τελευταίες πινελιές στον νόμο για την διεξαγωγή των προεδρικών εκλογών στη χώρα που ανέδειξαν τον Μοχάμεντ Μόρσι στην ηγεσία της "χώρας των Φαραώ".
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης