Μάταια προσπάθησαν να σωθούν έξι παιδάκια στο Κονέκτικατ

Μάταια προσπάθησαν να σωθούν έξι παιδάκια στο Κονέκτικατ

Τα παιδιά είχαν κρυφτεί σε μια ντουλάπα όταν ακούστηκαν οι πρώτοι πυροβολισμοί...

Μάταια προσπάθησαν να σωθούν έξι παιδάκια στο Κονέκτικατ
Έξι από τα παιδάκια που δολοφονήθηκαν από τον 20χρονο Άνταμ Λάνζα σε δημοτικό σχολείο στο Κονέκτικατ των Ηνωμένων Πολιτειών, έπεσαν νεκρά την ώρα που προσπαθούσαν να ξεφύγουν από τα πυρά του μανιακού δολοφόνου.

Όπως έγινε γνωστό τη Δευτέρα,  τα παιδιά είχαν κρυφτεί σε μια ντουλάπα, έπειτα από την παρότρυνση της δασκάλας τους, Victoria Soto, όταν ακούστηκαν οι πρώτοι πυροβολισμοί.

Κλείσιμο
Όταν ο Λάνζα μπήκε στην αίθουσα ψάχνοντας για τα παιδιά ήρθε πρόσωπο με πρόσωπο με την 27χρονη δασκάλα η οποία προσπάθησε να τον αποπροσανατολίσει λέγοντάς του ότι τα παιδιά βρισκόντουσαν σε άλλο χώρο μέσα στο σχολείο.

Ωστόσο, έξι από τα παιδιά, φανερά τρομοκρατημένα, βγήκαν από την κρυψώνα τους και άρχισαν να τρέχουν, προσπαθώντας να ξεφύγουν από τον δολοφόνο, ο οποίος δυστυχώς τα είδε και τα εκτέλεσε εν ψυχρώ.

Από τα πυρά του δεν ξέφυγε ούτε η Victoria Soto, η οποία περιγράφεται ως μια από τις πιο αγαπητές δασκάλες στο σχολείο.



Οι άλλοι εφτά μαθητές οι οποίοι έμειναν κρυμμένοι στη ντουλάπα βρέθηκαν λίγη ώρα αργότερα σώοι από τους διασώστες.

Ο Neil Heslin είναι ο πατέρας του μικρού Jesse Lewis, ένα από τα παιδιά που δολοφονήθηκαν, βγαίνοντας έξω από τη ντουλάπα.

«Εύχομαι ο γιος μου να είχε μείνει μέσα. Αλλά αυτός ήταν ο Jesse. Τον φαντάζομαι την ώρα που πήρε αυτή την απόφαση. Το παιδί μου πέθανε έτσι οπως θα είχα πεθάνει και εγώ σε μια τέτοια περίπτωση» είπε ο Heslin.

«Ο Jesse μεγάλωσε σε μια φάρμα. Ήταν σκληρός» πρόσθεσε.



Υπενθυμίζεται ότι το μακελειό έγινε την περασμένη Παρασκευή σε σχολείο Σάντι Χουκ του Νιούταουν και στοίχισε τη ζωή σε 26 ανθρώπους, 20 μικρούς μαθητές και έξι γυναίκες.



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Best of Network

Δείτε Επίσης