Σε εξέλιξη βρίσκονται ακόμα οι συζητήσεις της Τουρκίας με το Κατάρ και το Ομάν για την προμήθεια μεταχειρισμένων μαχητικών αεροσκαφών Eurofighter Typhoon, μετά τη συμφωνία που υπέγραψε με τη Βρετανία τη Δευτέρα για την αγορά 20 αεροσκαφών του συγκεκριμένου τύπου.
Η συμφωνία μεταξύ Τουρκίας και Βρετανίας, έχει ως στόχο την εμβάθυνση των σχέσεών τους και την ενίσχυση της τουρκικής αεροπορικής άμυνας, δήλωσε σε ενημέρωση που παρείχε το τουρκικό υπουργείο Άμυνας, προσθέτοντας ότι επιδιώκει, επίσης, την προμήθεια 24 επιπλέον αεροσκαφών από το Κατάρ και το Ομάν, για τις πιο άμεσες ανάγκες της.
Σε συνέντευξη Τύπου στην Άγκυρα, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας δήλωσε ότι η αξία της συμφωνίας με το Ηνωμένο Βασίλειο, η οποία περιλαμβάνει τα αεροσκάφη, τον εξοπλισμό για τα αεροσκάφη και διάφορα πυρομαχικά, ανέρχεται σε 5,4 δισεκατομμύρια λίρες (7,1 δισεκατομμύρια δολάρια).
Ένα πρόσωπο που είναι εξοικειωμένο με το θέμα δήλωσε στο Reuters την Τετάρτη ότι η συμφωνία αφορά σε ένα πακέτο όπλων που περιλαμβάνει τους πυραύλους αέρος-αέρος MBDA Meteor και τους πυραύλους επίγειας επίθεσης Brimstone. Η πρώτη παρτίδα των 20 αεροσκαφών αναμένεται το 2030.
Σε μια νέα στρατηγική κίνηση που διευρύνει την παραγωγική της βάση και ενισχύει την παρουσία της στους τομείς της στεγανοποίησης και των έργων υποδομής, η ISOMAT εντάσσει στον Όμιλο το καταξιωμένο ελληνικό brand ESHA, μέσω της νεοσύστατης θυγατρικής ISOMAT BITUMEN.
Η Toyota εξελίσσεται εδώ και 6 δεκαετίες μαζί με την ελληνική αγορά και τις ανάγκες των οδηγών, διαμορφώνοντας παράλληλα τη δική της πρόταση για το μέλλον της βιώσιμης αυτοκίνησης.
Πώς η AI αλλάζει τον τρόπο με τον οποίο οι μαθητές μελετούν και προετοιμάζονται για τις εξετάσεις, με τον εκπαιδευτικό να παραμένει ο καθοριστικός παράγοντας της μαθησιακής εμπειρίας