Τουλάχιστον 66 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και δεκάδες άλλοι μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο εξαιτίας πυρκαγιάς που ξέσπασε τα ξημερώματα της 21ης Ιανουαρίου σε ξενοδοχείο στο χιονοδρομικό κέντρο Kartalkaya, στη βορειοδυτική επαρχία Μπόλου στην Τουρκία.
Η φωτιά φέρεται να ξεκίνησε από το εστιατόριο του ξενοδοχείου και εξαπλώθηκε σε ολόκληρο το 12ώροφο κτίριο λόγω της ξύλινης επένδυσης της εξωτερικής του όψης. Μέχρι στιγμής, τα αίτια παραμένουν άγνωστα, σύμφωνα με τη hurriyet.
Παράλληλα, στο πλαίσιο της έρευνας, συνελήφθησαν 4 άτομα, μεταξύ των οποίων και ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης.
Το περιστατικό σημειώθηκε περίπου στις 3:30 π.μ., μια ώρα που οι περισσότεροι ένοικοι κοιμούνταν, γεγονός που έκανε την κατάσταση ακόμα πιο δύσκολη, όπως αναφέρουν τα τουρκικά μέσα. Στο ξενοδοχείο διέμεναν 234 επισκέπτες, σύμφωνα με τον κυβερνήτη της περιοχής, Αμπντουλαζίζ Αϊντίν.
Βίντεο από κινητά τηλέφωνα κατέγραψαν συγκλονιστικές σκηνές, με επισκέπτες να δένουν σεντόνια για να κατέβουν από τα παράθυρα, ενώ άλλοι φώναζαν για βοήθεια. Δύο από τα θύματα σκοτώθηκαν αφού πήδηξαν από το κτίριο υπό καθεστώς πανικού, όπως ανέφερε ο κυβερνήτης.
Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ενημερώθηκε για το περιστατικό και εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων.
Κλείσιμο
«Προσεύχομαι για το έλεος του Θεού στους πολίτες μας που έχασαν τη ζωή τους στη φωτιά που εκδηλώθηκε σε ξενοδοχείο στο Kartalkaya και εύχομαι ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες μας. Μεταφέρω τις ευχές μου σε όλα τα αδέρφια μου που επλήγησαν από αυτό το τραγικό περιστατικό, το οποίο παρακολουθούμε στενά μέσω των αρμόδιων οργάνων μας από την πρώτη στιγμή και έχουν ξεκινήσει άμεσα έρευνες» δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος.
Kartalkaya Kayak Merkezi’ndeki bir otelde yangın çıktı.
Σε μια εποχή όπου η γεωπολιτική αβεβαιότητα, οι διαταραχές στις εφοδιαστικές αλυσίδες και ο διεθνής ανταγωνισμός επαναπροσδιορίζουν τις προτεραιότητες των κρατών, η παραγωγική βάση μιας χώρας αποκτά ξανά στρατηγική σημασία.
Υπάρχουν μέρες που μοιάζουν μικρές στα μάτια των μεγάλων αλλά είναι τεράστιες για ένα παιδί. Η πρώτη μέρα στο σχολείο μετά τις διακοπές. Η σχολική εκδρομή που περιμένει εδώ και εβδομάδες. Η απαγγελία ενός ποιήματος μπροστά στην τάξη. Η πρώτη προπόνηση, ένας αγώνας, μια νέα γνωριμία.
Μια πρωτοβουλία του καφέ NESCAFÉ® φέρνει παιδιά της ΚΥΔΩΝ Special Team και παιδιά εργαζομένων της Nestlé στο ίδιο γήπεδο, δείχνοντας στην πράξη ότι ο αθλητισμός μπορεί να δημιουργεί χώρο για όλους.