Ο πρωθυπουργός της Σλοβακίας Ρόμπερτ Φίτσο προσκάλεσε σήμερα τον πρόεδρο της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι για συνομιλίες σχετικά με τη διαμετακόμιση φυσικού αερίου, εν μέσω μιας βαθιάς διαμάχης μεταξύ των δύο χωρών που ξεκίνησε αφού το Κίεβο σταμάτησε τις αποστολές ρωσικού φυσικού αερίου προς την Ευρώπη από τις αρχές του μήνα μετά τη λήξη της συμφωνίας διαμετακόμισης μεταξύ Κιέβου και Μόσχας.
«Μια τέτοια συνάντηση θα δημιουργήσει μια καλή βάση για μια ανοιχτή συζήτηση σχετικά με τις προμήθειες φυσικού αερίου στη Σλοβακία και σε άλλες χώρες μέσω του ουκρανικού εδάφους», ανέφερε ο Φίτσο σε ανοιχτή επιστολή προς τον Ζελένσκι.
Τις προηγούμενες ημέρες, ο Φίτσο δήλωνε πως έχει λάβει υποσχέσεις από τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτινπως η ρωσική Gazprom θα βρει εναλλακτικούς τρόπους προκειμένου να διανείμει αέριο μέσω συμβολαίου στη Σλοβακία μετά το τέλος της διαμετακόμισής του μέσω της Ουκρανίας.
«Μίλησα με τον Πούτιν σχετικά με ένα συμβόλαιο ανάμεσα σε εμάς και την Gazprom, που λέει πως οφείλουν με κάποιο τρόπο να μας διανείμουν το αέριο», δήλωσε ο Φίτσο σε κοινοβουλευτική επιτροπή. «Μπορούμε να ωθήσουμε κάτι [κάποια ποσότητα αερίου] μέσω της νότιας ροής (της διαδρομής μέσω της Τουρκίας), αλλά μέχρι τώρα έχουμε αποθήκευση, η σλοβακική κατανάλωση είναι διασφαλισμένη».
Μια πρωτοβουλία του καφέ NESCAFÉ® φέρνει παιδιά της ΚΥΔΩΝ Special Team και παιδιά εργαζομένων της Nestlé στο ίδιο γήπεδο, δείχνοντας στην πράξη ότι ο αθλητισμός μπορεί να δημιουργεί χώρο για όλους.
Η πρωτοβουλία «Τεχνολογία Χωρίς Εμπόδια» της Κωτσόβολος περνά στην επόμενη φάση, με επίκεντρο την αυτονομία, την επιλογή και τη συμμετοχή στην καθημερινότητα