Η Ιαπωνία ανέφερε ότι πολεμικά της αεροσκάφη χρησιμοποίησαν φωτοβολίδες για να προειδοποιήσουν ρωσικό αναγνωριστικό αεροσκάφος να εγκαταλείψει τον ιαπωνικό εναέριο χώρο.
Ο Ιάπωνας υπουργός Άμυνας Μινόρου Κιχάρα δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι το ρωσικό αεροσκάφος Il-38 παραβίασε τον ιαπωνικό εναέριο χώρο πάνω από το νησί Ρεμπούν, λίγο έξω από τις ακτές του νησιού Χοκάιντο στα βόρεια.
Το ρωσικό αεροσκάφος παραβίασε τον εναέριο χώρο για έως και ένα λεπτό σε τρεις περιπτώσεις, κατά τη διάρκεια της πεντάωρης πτήσης του στην περιοχή.
Αυτό συνέβη μία ημέρα μετά τον πλου ενός κοινού στόλου κινεζικών και ρωσικών πολεμικών πλοίων γύρω από τις βόρειες ακτές της Ιαπωνίας. Ο Κιχάρα δήλωσε ότι η παραβίαση του εναέριου χώρου θα μπορούσε να σχετίζεται με μια κοινή στρατιωτική άσκηση που ανακοίνωσαν η Ρωσία και η Κίνα.
«Η παραβίαση του εναέριου χώρου ήταν εξαιρετικά λυπηρή», δήλωσε ο Ιάπωνας υπουργός. Είπε ότι η Ιαπωνία «διαμαρτυρήθηκε έντονα» στη Ρωσία μέσω της διπλωματικής οδού και απαίτησε προληπτικά μέτρα.
Στο Συνέδριο που πραγματοποιήθηκε στη Φλωρεντία ο Σύνδεσμος Κοινωνικής Ευθύνης για Παιδιά και Νέους ανέδειξε την πρότασή του για την καθιέρωση Εκπαιδευτικού Προγράμματος Κοινωνικής Αφύπνισης για την Αναπηρία και Ανάπτυξης Συμπεριληπτικής Νοοτροπίας.
Η Mapei Hellas, εταιρεία δομικών και χημικών προϊόντων, μέλος του γνωστού Ιταλικού Ομίλου Mapei, που φέτος κλείνει 25 χρόνια στην Ελλάδα, έχει εισέλθει δυναμικά σε μια νέα φάση βιώσιμης ανάπτυξης, με τη σειρά προϊόντων «Zero Line» να αποτελεί την αιχμή του δόρατος και να την οδηγεί σε ένα ακόμη καλύτερο μέλλον.
Το Premium Banking της Εθνικής Τράπεζας είναι μια τραπεζική σχέση που βασίζεται στην εμπιστοσύνη, ενώ εξελίσσεται διαρκώς ακολουθώντας τις απαιτήσεις της σύγχρονης ζωής