Πόλεμος στην Ουκρανία: Χάνουμε εδάφη περιμένοντας τη βοήθεια, παραδέχεται ο αρχιστράτηγος Σίρσκι

Πόλεμος στην Ουκρανία: Χάνουμε εδάφη περιμένοντας τη βοήθεια, παραδέχεται ο αρχιστράτηγος Σίρσκι

Ο Ολεξάντρ Σίρσκι ανέφερε ότι η Ρωσία είχε εξασφαλίσει τακτικές επιτυχίες σε ορισμένους τομείς και προσπαθεί να εκμεταλλευτεί την υπεροχή της  σε έμψυχο υλικό και πυροβολικό πριν λάβει η Ουκρανία τις πολυπόθητες προμήθειες νέων αμερικανικών όπλων

syrskyi-xr
Ο αρχηγός των ενόπλων δυνάμεων της Ουκρανίας, Ολεξάντρ Σίρσκι, δήλωσε ότι η κατάσταση στο μέτωπο του πολέμου έχει επιδεινωθεί λόγω των πολλαπλών ρωσικών επιθέσεων.

Όπως ανέφερε σε ανάρτησή του στο Telegram, οι ουκρανικές δυνάμεις έχουν αποσυρθεί από θέσεις στην ανατολική περιοχή του Ντονέτσκ, από μια αμυντική γραμμή, η οποία δημιουργήθηκε μετά την κατάληψη της Αβντίιβκα από τη Ρωσία τον Φεβρουάριο.

Τόνισε ακόμη ότι η Ρωσία προσπαθεί να εκμεταλλευτεί την υπεροχή της σε έμψυχο υλικό και πυροβολικό πριν λάβει η Ουκρανία τις πολυπόθητες προμήθειες νέων αμερικανικών όπλων.

Μεγάλο μέρος των μαχών λαμβάνει χώρα γύρω από το Τσάσιβ Γιαρ, ένα προπύργιο που ελέγχεται από την Ουκρανία και στο οποίο η Ρωσία προσπαθεί να φθάσει μετά την κατάληψη της Αβντίιβκα.

Κλείσιμο
Νέες αμυντικές γραμμές είχαν δημιουργηθεί δυτικότερα σε ορισμένες περιοχές.

Ο Σίρσκι, όπως αναφέρει το BBC, παραδέχτηκε την απώλεια εδαφών, λέγοντας ότι η Ρωσία είχε εξασφαλίσει «τακτικές επιτυχίες σε ορισμένους τομείς».

Τα ουκρανικά στρατεύματα αντιμετωπίζουν εδώ και μήνες έλλειψη πυρομαχικών, έμψυχου υλικού και οπλισμού για την αεράμυνα.

Οι ΗΠΑ συμφώνησαν την περασμένη εβδομάδα ένα πακέτο στρατιωτικής βοήθειας ύψους 61 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την Ουκρανία, μέρος βοήθειας ύψους 95 δισ. για την Ουκρανία, την Ταϊβάν και το Ισραήλ.

Αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι τα αμερικανικά οπλικά συστήματα θα φτάσουν άμεσα στις γραμμές του μετώπου. Την Παρασκευή, το Πεντάγωνο δήλωσε πάντως ότι θα επισπεύσει την αποστολή πυραύλων Patriot και πυρομαχικών πυροβολικού στην Ουκρανία ως μέρος του νέου πακέτου βοήθειας.

Ο στρατηγός Σίρσκι ανέλαβε αρχιστράτηγος των ενόπλων δυνάμεων της χώρας τον Φεβρουάριο. Είχε προηγηθεί έντονη φημολογία για ρήξη μεταξύ του προκατόχου του, Βαλέριι Ζαλούζνι, και του προέδρου της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι.



Ειδήσεις σήμερα:

Μαρούσι: Νέα στοιχεία για τη φονική συμπλοκή έξω από το κλαμπ - Οι Αρχές εξετάζουν αν υπήρχε και δεύτερο μαχαίρι

Μακρόν: Να ανοίξουμε τον διάλογο για τα πυρηνικά της Γαλλίας στην ευρωπαϊκή άμυνα κατά της Ρωσίας

Πρωτοφανές περιστατικό στο Ρέθυμνο: Επιχείρησαν να κάψουν επιχείρηση με drone
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης