Κέιτ Μίντλετον: Έρευνα για την παραβίαση του φακέλου της - Η κλινική έκανε αναφορά με καθυστέρηση 7 ημερών

Κέιτ Μίντλετον: Έρευνα για την παραβίαση του φακέλου της - Η κλινική έκανε αναφορά με καθυστέρηση 7 ημερών

Τρεις εργαζόμενοι ανακρίνονται ως ύποπτοι επιχειρώντας να παραβιάσουν τα προσωπικά δεδομένα της Κέιτ Μίντλετον 

kate_middleton_xr
Μόνο γιατροί και νοσηλευτές έχουν εύκολη πρόσβαση στα αρχεία ασθενών, όπως της Κέιτ Μίντλετον, στην Κλινική του Λονδίνου. Οι φάκελοι των ασθενών είναι «αποθηκευμένοι με ασφάλεια» αναφέρει έκθεση που δημοσιεύεται σήμερα, εν μέσω έρευνας για «παραβίαση προσωπικών δεδομένων» της πριγκίπισσας της Ουαλίας.

Οι εμπειρογνώμονες της έκθεσης Επιτροπής Ποιότητας Φροντίδας (CQC) κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι τα αρχεία ασθενών «φυλάσσονται με ασφάλεια» στην Κλινική του Λονδίνου, όπου η πριγκίπισσα υποβλήθηκε σε προγραμματισμένη επέμβαση στην κοιλιακή χώρα και παρέμεινε επί 13 ημέρες τον Ιανουάριο.

Η έκθεση των ειδικών στάζει... μέλι για το προσωπικό υπογραμμίζοντας ότι γιατροί και νοσηλευτές αντιμετωπίζουν τους ασθενείς με «συμπόνια και αξιοπρέπεια» αλλά και σεβασμό της «ιδιωτικής ζωής και της αξιοπρέπειάς τους».

Τρεις εργαζόμενοι ανακρίνονται

Ωστόσο, το περιεχόμενό της δίνεται στην δημοσιότητα την ώρα που τρεις εργαζόμενοι στην Κλινική του Λονδίνου ανακρίνονται καθώς προσπάθησαν να αποκτήσουν πρόσβαση στα ιδιωτικά ιατρικά αρχεία της συζύγου του πρίγκιπα Ουίλιαμ.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Daily Mail, οι τρεις εργαζόμενοι φέρεται να έχουν τεθεί σε αναστολή.

Στο μεταξύ, η ίδια εφημερίδα ρίχνει φως στο πότε αποκαλύφθηκε το σκάνδαλο υποστηρίζοντας ότι η Κλινική του Λονδίνου δεν ανέφερε κάποια απόπειρα παραβίασης επτά ημέρες μετά το εξιτήριο που έλαβε η Κέιτ Μίντλετον.

Καθυστέρηση στη δήλωση του περιστατικού

«Το Γραφείο του Επιτρόπου Πληροφοριών (ICO) που ερευνά το περιστατικό, θα εξετάσει κατά πόσον υπήρξε καθυστέρηση στη δήλωση του περιστατικού στις αρχές από το νοσοκομείο. Ωστόσο, υπάρχουν αναφορές ότι πέρασε μία εβδομάδα προτού γίνει η επίσημη καταγγελία», αναφέρει το βρετανικό δημοσίευμα.

Οι κανόνες αναφέρουν ότι κάθε παραβίαση προσωπικών δεδομένων πρέπει να αναφέρεται εντός 72 ωρών από την ανακάλυψή της, ενώ οι κανόνες προστασίας δεδομένων υπογραμμίζουν ότι η ιδιωτική κλινική θα μπορούσε να τιμωρηθεί με πρόστιμο έως και 17 εκατομμύρια στερλίνες, εάν διαπιστωθεί ότι διέπραξε αδίκημα.

Σημειώνεται ότι στην περίπτωση του βασιλιά Καρόλου που είχε νοσηλευτεί στην ίδια κλινική, πρώτα για θεραπεία για έναν διογκωμένο προστάτη και στη συνέχεια αφού διαγνώστηκε με καρκίνο, δεν υπήρξε κάποια πληροφορία για παραβίαση του ιατρικού απόρρητου.

Κέιτ και Γουίλιαμ προσπαθούν να ξεχάσουν όσα συνέβησαν


Την ίδια ώρα, πηγές του Παλατιού αναφέρουν ότι το πριγκιπικό ζεύγος της Ουαλίας προσπαθεί να ξεχάσει τα όσα έχουν συμβεί το τελευταίο διάστημα, από την «πειραγμένη» φωτογραφία της Κέιτ με τα τρία της παιδιά έως την απόπειρα πρόσβασης στον ιατρικό της φάκελο στην Κλινική του Λονδίνου, γράφει η εφημερίδα, New York Post,

Από την πλευρά του, ο πρωτότοκος γιος του Βασιλιά Καρόλου αισθάνεται οργή και αποτροπιασμό για τις θεωρίες συνωμοσίες που κυκλοφορούν στα social media σχετικά με την σύζυγό του αναρρώνει στο Κάστρο του Ουίνδσορ.



Ειδήσεις σήμερα:

20ετής κάθειρξη στους γονείς που άφησαν την κόρη τους να λιώσει σε καναπέ - «Δεν έχω ξαναδεί κάτι τέτοιο» είπε ο ιατροδικαστής

Οργισμένη διάψευση από Γεωργιάδη για φωτογραφία του που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο: Κάποιοι ξοδεύουν χρήματα για να διαδώσουν την τοξικότητα

Πώς σώθηκε με το εκτινασσόμενο κάθισμα ο πιλότος του F-16 που κατέπεσε νότια της Χαλκιδικής
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης