Κωνσταντίνος: Ακύρωσε τελευταία στιγμή την παρουσία του στο μνημόσυνο ο Ουίλιαμ - Ποιοι έδωσαν το παρών

Κωνσταντίνος: Ακύρωσε τελευταία στιγμή την παρουσία του στο μνημόσυνο ο Ουίλιαμ - Ποιοι έδωσαν το παρών

Επικαλέστηκε προσωπικούς λόγους για την απουσία του - Απών και ο Κάρολος, που υποβάλλεται σε θεραπεία για τον καρκίνο

windsor_arthrou
Ο διάδοχος του βρετανικού θρόνου, πρίγκιπας Ουίλιαμ, δεν παραβρέθηκε τελικά στην επιμνημόσυνη δέηση του νονού του, δεύτερου ξαδέλφου του πατέρα του και τέως Βασιλιά της Ελλάδος, Κωνσταντίνου «για προσωπικούς λόγους».

Και ο πατέρας του Ουίλιαμ, Βασιλιάς Κάρολος, απουσίασε από την τελετή στο Κάστρο του Ουίνδσορ, καθώς υποβάλλεται σε αντικαρκινική θεραπεία. Στην τελετή, για τον ένα χρόνο από τον θάνατο του τέως βασιλιά συνολικά παρέστησαν 330 προσκεκλημένοι, γαλαζοαίματοι από διάφορες χώρες και φίλοι της τέως βασιλικής οικογένειας.

Βεβαίως παρόντες ήταν πολλοί εκπρόσωποι της βασιλικής οικογένειας της Ισπανίας με τον βασιλιά Φελίπε και τη βασίλισσα Λετίθια, ενώ ο τέως βασιλιάς Χουάν Κάρλος συνόδευε τη σύζυγό του και αδερφή του εκλιπόντος Σοφία. Το παρών έδωσαν μέλη των νυν και πρώην βασιλικών οικογενειών Δανίας, Ολλανδίας, Ιορδανίας, Σερβίας, αλλά και ο πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι.

Μετά την επιμνημίσυνη δέηση, στην οποία μέλη της ελληνικής πρώην βασιλικής οικογένειας διάβασαν στα αγγλικά την Ιθάκη του Καβάφη, ακολούθησε δεξίωση στο Κάστρο του Ουίνδσορ, στην οποία παρευρέθηκε για 15 λεπτά η βασίλισσα Καμίλα.

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες από τις αφίξεις των βασιλικών οικογενειών στο Ουίνδσορ για την τελετήΚλείσιμο


windsor_arthrou
Ο Παύλος με τη Μαρί - Σαντάλ
windsor__4_
Ο Φίλιππος της Ισπανίας με τη Λετίθια

Windsor_teos_mnimosino_000_34KC4XE
Από αριστερά προς τα δεξιά: Η πριγκίπισσα Αλεξία με τον σύζυγό της Κάρλος Μοράλες, η Τατιάνα Μπλάτνικ με τον σύζυγό της πρίγκιπα Νικόλαο
Windsor_teos_mnimosino_000_34KC73Z
Η οικογένεια του τέως Βασιλιά Κωνσταντίνου. Από αριστερά: Η Μαρί Σαντάλ Μίλλερ με τον σύζυγό της πρίγκιπα Παύλο, τα παιδιά τους Μαρία Ολυμπία, Κωνσταντίνος Αλέξιος, Αχιλλέας Ανδρέας, Οδυσσέας Κίμωνας. Πιο πίσω ο μικρότερος γιός του τέως βασιλιά, Φίλιππος με την συζυγό του Νίνα Φλορ. Ακόμα πιο πίσω η πριγκίπισσα Θεοδώρα, μικρότερη κόρη του τέως βασιλιά με τον αρραβωνιαστικό της Μάθιο Κούμαρ.
Windsor_teos_mnimosino_000_34KC72R
Ο Παύλος και η Μαρί Σαντάλ προσέρχονται στον ναό
Windsor_teos_mnimosino_000_34KC6RH
Στην πρώτη σειρά από αριστερά προς τα δεξιά: η Άννα Μαρία, ο Παύλος, η Μαρί Σαντάλ, η Αλεξία Μπλάτνικ, ο Νικόλαος, η Θεοδώρα και ο ΦίλιπποςΜέλη της βρετανικής βασιλικής οικογένειας έδωσαν το παρών στην επιμνημόσυνη δέηση:windsor__1_
Η Βασίλισσα Καμίλα
windsor__3_
windsor__2_
Πρίγκιπας Αντριου, Σάρα δούκισσα της Υόρκης, πλωτάρχης Τίμοθι Λόρονς (σύζυγος της πριγκίπισσας Άννας), Μάικ Τίνταλ, η πριγκίπισσα Άννα και ο Ντάνιελ Τσάτο (σύζυγος της πριγκίπισσας Σάρα, κόρης της πριγκίπισσας Μαργαρίτας αδερφής της βασίλισσας Ελισάβετ)
windsor__5_
Ο Πρίγκιπας Άντριου (αριστερά), η Πριγκίπισσα Σάρα (στο κέντρο) και ο Σερ Τίμοθι Λόρενς (δεξιά)

Windsor_teos_mnimosino_000_34KC6QJ
Η πριγκίπισσα Άννα (αριστερά) αδερφή του βασιλιά Καρόλου μαζί με την βασίλισσα Καμίλα
Windsor_teos_mnimosino_000_34KB7BT
Μέλη της Βρετανικής βασιλικής οικογένειας. Από αριστερά: Ο Εντουάρντο Μαπέλι Μότζι μαζί με την συζυγό του πριγκίπισσα Βεατρίκη (κόρη του πρίγκιπα Άντριου), η λαίδη Σάρα Τσάτο (κόρη της πριγκίπισσας Μαργαρίτας αδερφής της Ελισάβετ), η Ζάρα Φιλιπς (κόρη της πριγκίπισσας Άννας αδερφής του βασιλιά Καρόλου), ο σύζυγός της (πίσω) Μάικ Τίνταλ, ο πατέρας της πρίγκιπας Άντριου, η μητέρα της Σάρα, δούκισσα της Υόρκης και ο δεύτερος σύζυγος της πριγκίπισσας Άννας πλωτάρχης σερ Τίμοθι Λόρενς.


Πάνω από 300 προσκεκλημένοι

Το «παρών στην επιμνημόσυνη δέηση για τον Κωνσταντίνο έδωσαν περίπου 330 προσκεκλημένοι, γαλαζοαίματοι από διάφορες χώρες. Από τη βρετανική βασιλική οικογένεια, παρούα ήταν η Βασίλισσα Καμίλα, ο πρίγκιπας Άντριου και η Σάρα, δούκισσα της Υόρκης. Μαζί τους ήταν οι κόρες τους, Ευγενία και Βεατρίκη και ο σύζυγός της, Εντοάρντο Μαπέλι Μότζι.

Η πριγκίπισσα Άννα και ο σύζυγός της αντιναύαρχος Σερ Τιμ Λόρενς βρέθηκαν στην εκδήλωση μαζί με την κόρη και τον γαμπρό της, Ζάρα και τον Μάικ Τίνταλ.

Φυσικά, πολλά μέλη της ελληνικής βασιλικής οικογένειας παρέστησαν σήμερα στην τελετή: Η Μαρί Σαντάλ Μίλλερ με τον σύζυγό της πρίγκιπα Παύλο, τα παιδιά τους Μαρία Ολυμπία, Κωνσταντίνος Αλέξιος, Αχιλλέας Ανδρέας, Οδυσσέας Κίμωνας. Επιπλέον, ο Νικόλαος με την Τατιάνα Μπλάτνικ, ο μικρότερος γιός του τέως βασιλιά, Φίλιππος με την συζυγό του Νίνα Φλορ, η πριγκίπισσα Θεοδώρα, μικρότερη κόρη του τέως βασιλιά με τον αρραβωνιαστικό της Μάθιο Κούμαρ.

Στο μνημόσυνο του Ουίνδσορ συμμετείχαν επίσης πολλά μέλη διαφόρων ξένων βασιλικών οικογενειών, με τον βασιλιά Φελίπε και τη βασίλισσα Λετίθια της Ισπανίας να δηλώνουν παρόντες, μαζί με τον Ισπανό πρώην βασιλιά Χουάν Κάρλος Α' και τη βασίλισσα Σοφία της Ισπανίας. Μαζί τους ήταν η Έλενα, Δούκισσα του Λούγκο και η Κριστίνα της Ισπανίας.

Εκεί ήταν η πριγκίπισσα Μπενεντίκτε της Δανίας, ο διάδοχος Αλέξανδρος της Σερβίας και η πριγκίπισσα Αικατερίνη της Σερβίας.

Σύμφωνα με τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ, το μνημόσυνο για τον έναν χρόνο από τον θάνατο του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, ο οποίος πέθανε στις 10 Ιανουαρίου 2023, τελέστηκε στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου στο Ουίνδσορ.

Της λειτουργίας χοροστάτησε ο ηγούμενος του Ουίνδσορ Αιδεσιμότατος Δρ. Κρίστοφερ Κόκσγουορθ.

Υπενθυμίζεται πως η οικογένεια του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου τέλεσε το πρώτο ετήσιο μνημόσυνο στο Τατόι σε στενό οικογενειακό κύκλο.

Ο πρίγκιπας της Ουαλίας επικοινώνησε τηλεφωνικά με την οικογένεια του τέως Βασιλιά της Ελλάδος για να τους ενημερώσει ότι δεν θα μπορούσε να παραστεί. Η σύζυγός του, πριγκίπισσα Κέιτ Μίντλετον αναρρώνει από την επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε στην κοιλιακή χώρα, όπως δήλωσε το Παλάτι του Κένσινγκτον.


Ειδήσεις σήμερα:

Ο παλαιοχριστιανός αρνείται τώρα πως αποκάλυψε τον πατέρα του βρέφους της κόρης του

Μιχάλης Μπλέτσας στον Δανίκα: Τα παιδιά που γεννιούνται σήμερα θα φτάσουν τα 100 και η επόμενη γενιά στα 130

Οι πιο ευτυχισμένες κοινότητες του κόσμου είναι μικρές, απομακρυσμένες και... σχετικά φτωχές
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης