Η Ουκρανία τα «ψέλνει» στο HBO γιατί διάλεξε φιλορώσο ηθοποιό για τη νέα σεζόν του White Lotus

Η Ουκρανία τα «ψέλνει» στο HBO γιατί διάλεξε φιλορώσο ηθοποιό για τη νέα σεζόν του White Lotus

Το Κίεβο αναφέρει ότι ο Σέρβος Μίλος Μίκοβιτς τιμήθηκε με μετάλλιο από τον Βλαντίμιρ Πούτι και υποστηρίζει τη ρωσική εισβολή

milos
Επικρίσεις κατά του αμερικανικού τηλεοπτικού δικτύου HBO εξαπέλυσε το υπουργείο Εξωτερικών της Ουκρανίας. Ο λόγος είναι ότι η επιλογή ενός Σέρβου ηθοποιού με φιλορωσικές απόψεις και υπέρ της ρωσικής εισβολής για την επόμενη, τρίτη σεζόν της σειράς White Lotus.

Ο Μίλος Μπίκοβιτς έλαβε τη ρωσική υπηκοότητα το 2021 ενώ τιμήθηκε προσωπικά από τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν με το βραβείο Πούσκιν για τη συμβολή του στις ρωσικές τέχνες και τον πολιτισμό. Το 2019 δήλωσε ότι του είχε απαγορευτεί η είσοδος στην Ουκρανία για λόγους εθνικής ασφάλειας. Ήδη έχει πρωταγωνιστήσει σε πολλές ρωσικές παραγωγές και έχει μιλήσει τακτικά για τον θαυμασμό του για τον ρωσικό πολιτισμό.

Όταν του δόθηκε η ρωσική υπηκοότητα, ο Μπίκοβιτς έγραψε στο Instagram ότι «είναι μεγάλη τιμή να λέω σήμερα: η Ρωσία είναι η πατρίδα μου», προσθέτοντας ότι είναι ενεργό μέλος της ρωσικής κοινωνίας.

«@HBO, είναι εντάξει για εσάς να συνεργάζεστε με ένα άτομο που υποστηρίζει τη γενοκτονία & παραβιάζει το διεθνές δίκαιο;» γράφει το ουκρανικό υπουργείο Εξωτερικών στο Χ.

Κλείσιμο


Το δίκτυο δεν έχει απαντήσει μέχρι στιγμής. Τα γυρίσματα της βραβευμένης με Emmy σειράς θα ξεκινήσουν τον Φεβρουάριο στην Ταϊλάνδη, ενώ η σειρά θα προβληθεί το 2025, σύμφωνα με το Variety.



Ειδήσεις σήμερα:

Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης: Παραιτήθηκε από βουλευτής, αποχωρεί από την πολιτική για τον ιδιωτικό τομέα

Θέμα χρόνου η επιστολή στο Κογκρέσο για τα F35 στην Ελλάδα - Οι τρεις άξονες της σχέσης με τις ΗΠΑ για τους εξοπλισμούς

Πυροβολισμοί στην Κάτω Αχαΐα: Ψάχνουν το κίνητρο πίσω από την επίθεση στον 43χρονο Αλβανό
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης