Στιγμές τρόμου έζησαν στελέχη των Αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων σε βάση στις νήσους Μάρσαλ όταν πελώρια κύματα εφόρμησαν προκαλώντας μεγάλες καταστροφές.
Σε βίντεο μέσα από τη στρατιωτική βάση φαίνονται τα μεγάλα κύματα να σπάνε πόρτες και να παρασέρνουν τραπέζια, καρέκλες αλλά και κάποια άτομα που προσπάθησαν να κρατηθούν από όπου βρήκαν για να σωθούν.
Το επεισόδιο συνέβη στις 9 το πρωί του Σαββάτου με τουλάχιστον ένα άτομο να τραυματίζεται και τον στρατό των ΗΠΑ να απομακρύνει από τη βάση όλο το μη μάχιμο προσωπικό.
Εκτός από την στρατιωτική βάση τα κύματα σάρωσαν και δύο αεροδρόμια στην Ailinglaplap Atoll με τον πρώτη εκτίμηση να κάνει λόγο για ζημιές που θα τα κρατήσουν κλειστά για αρκετές εβδομάδες.
Σύμφωνα με την πρώτη εκτίμηση που έκαναν στρατιωτικοί που έλεγξαν την βάση, τα κύματα πλημμύρισαν το 1/3 των χώρων καθώς πέραν του εστιατορίου τα νερά μπήκαν και σε άλλα κτήρια αλλά και σε αποθήκες.
Σημειώνεται ότι στη βάση αυτή φιλοξενούνται προηγμένος τεχνολογικός εξοπλισμός που είναι τμήμα του πεδίου βολής βαλιστικών πυραύλων «Ρόναλντ Ρίγκαν».
Τέσσερα χρόνια μετά την έναρξή τους, τα «Γαλανόλευκα Αστέρια by EKO» έχουν εξελιχθεί σε μία από τις σημαντικότερες αναπτυξιακές δράσεις του ελληνικού μπάσκετ, αποδεικνύοντας στην πράξη ότι το μέλλον του αθλήματος χτίζεται από τις μικρές ηλικίες.
Η σύγχρονη μεταλλευτική δραστηριότητα, δεν καθορίζεται μόνο από την παραγωγή πρώτων υλών, αλλά και από τον τρόπο με τον οποίο εντάσσεται στο κοινωνικό, οικονομικό και περιβαλλοντικό πλαίσιο, στο οποίο λειτουργεί και το πως αλληλοεπιδρά με αυτό.