Γερμανία: Παρατείνεται το δικαίωμα που έχουν οι Ισραηλινοί να παραμείνουν στη χώρα χωρίς βίζα

Γερμανία: Παρατείνεται το δικαίωμα που έχουν οι Ισραηλινοί να παραμείνουν στη χώρα χωρίς βίζα

Έως τις 26 Απριλίου οι Ισραηλινοί θα εξαιρούνται από την απαίτηση να έχουν άδεια διαμονής για να παραμείνουν στη Γερμανία

berlin
Οι Ισραηλινοί υπήκοοι που διαμένουν στη Γερμανία μπορούν να παραμείνουν στη χώρα μέχρι τις 26 Απριλίου χωρίς να χρειαστεί να υποβάλουν αίτηση για άδεια παραμονής ή παράταση της παραμονής τους χωρίς βίζα μετά την επίθεση της 7ης Οκτωβρίου της Χαμάς στο Ισραήλ, ανακοίνωσε σήμερα το γερμανικό υπουργείο Εσωτερικών.

Οι Ισραηλινοί πολίτες μπορούν να μείνουν στη Γερμανία για 90 ημέρες χωρίς την απαίτηση κατοχής βίζας. Από τις 26 Ιανουαρίου έως τις 26 Απριλίου θα εξαιρούνται πλέον από την απαίτηση να έχουν άδεια διαμονής για να παραμείνουν στη χώρα, πρόσθεσε το υπουργείο.

"Με τη ρύθμισή μας, δίνουμε τη δυνατότητα στους Ισραηλινούς πολίτες να μείνουν στη Γερμανία για άλλους τρεις μήνες χωρίς να χρειάζεται να υποβάλουν αίτημα για άδεια διαμονής. Αυτή είναι μια ρεαλιστική και χωρίς γραφειοκρατίες βοήθεια για ανθρώπους που θέλουμε να υποστηρίξουμε σε αυτή τη δύσκολη κατάσταση", δήλωσε η υπουργός Εσωτερικών Νάνσι Φέζερ.


Ειδήσεις σήμερα:

Επίδομα γέννησης: Από €400 έως €1.500 η αύξηση και αναδρομικά - 441 εκατ. ευρώ για 7 μέτρα στήριξης της οικογένειας το 2024

Γρεβενά: Εισαγγελική παρέμβαση για την κτηνωδία με τα τεμαχισμένα άλογα

Ομόνοια: Χειροπέδες σε σεσημασμένο Ρώσο με «πειραγμένο» όπλο και στιλέτο - Δείτε φωτογραφίες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης