Πόλεμος στο Ισραήλ- BBC: Ένας λάθος υπολογισμός είναι πάντα ρίσκο - Φόβοι για μεγάλη ανάφλεξη στη Μέση Ανατολή

Πόλεμος στο Ισραήλ- BBC: Ένας λάθος υπολογισμός είναι πάντα ρίσκο - Φόβοι για μεγάλη ανάφλεξη στη Μέση Ανατολή

Κλιμακώνονται τα χτυπήματα ανάμεσα σε Ισραήλ και Χεζμπολάχ - Τι σημαίνει η δολοφονία του ανώτερου αξιωματούχου του κινήματος του Λιβάνου - Γιατί μπορεί να επαναληφθεί το εμπόλεμο σκηνικό του 2006 

israel-soldiers-arthrou
Με τον πόλεμο στη Γάζα να αποκτά και νέους συντελεστές, που κλιμακώνουν την ένταση, και την ανταλλαγή πυρών ανάμεσα σε Ισραήλ και Χεζμπολάχ να εντείνεται, διεθνείς αναλυτές εκφράζουν φόβο για μεγάλη αναζωπύρωση στη Μέση Ανατολή. 

Όπως γράφει το BBC, οι καθημερινές συγκρούσεις ανάμεσα στο κίνημα του Λιβάνου, που υποστηρίζεται από το Ιράν, και στον ισραηλινό στρατό εγείρουν ανησυχία για μία ευρεία σύγκρουση στη γύρω περιοχή.

Μέχρι στιγμής, οι εχθροπραξίες έχουν διατηρηθεί σε συγκεκριμένες περιοχές. Η δολοφονία, όμως, του ανώτερου διοικητή της Χεζμπολάχ, από ισραηλινά πυρά, με τον βομβαρδισμό του αυτοκίνητου του, φαίνεται να δυναμιτίζει το ήδη πυρακτωμένο κλίμα. 

Προς ώρας, η Χεζμπολάχ μελετά προσεκτικά τις κινήσεις της ώστε να μην βρεθεί αντιμέτωπη με ανοιχτό πόλεμο με το Ισραήλ, το οποίο έχει δεσμευτεί να δώσει σκληρή απάντηση σε περίπτωση απότομης κλιμάκωσης των επιθετικών ενεργειών. 

Κλείσιμο
Την περασμένη βδομάδα, ο αρχηγός της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα, προειδοποίησε ότι οι ισραηλινές αρχές θα μετανιώσουν για την κίνησή τους να σκοτώσουν ανώτατο αξιωματούχο της Χαμάς στη Βηρυτό, προπύργιο της Χεζμπολάχ.  

Η ανταλλαγή απειλών ανάμεσα σε Ισραήλ και Χεζμπολάχ θυμίζει την πολύμηνη σύγκρουση ανάμεσα στις δύο πλευρές, το 2006, με τον Λίβανο να βυθίζεται στην οικονομική κρίση. 

Κανείς, όμως, δεν μπορεί να προεξεφλήσει την έκβαση των επόμενων ενεργειών του Ισραήλ, σε περίπτωση κήρυξης νέας σύγκρουσης. Ενδέχεται να χτυπήσει με σφοδρότητα τη Χεζμπολάχ για να μειώσει την απειλή και να αλλάξει η εικόνα στα βόρεια τμήματα της χώρας, κάτι που επιδιώκουν αξιωματούχοι της κυβέρνησης Νετανιάχου. 

Ειδήσεις σήμερα:

Βίντεο: Δήμαρχος έστησε 2 λεπτά τον Ερντογάν που τον προσφώνησε - Έξαλλος ο Τούρκος πρόεδρος


Ο Γιώργος Λάνθιμος πήρε τη Χρυσή Σφαίρα και αποκαθήλωσε την «Barbie»

Βίντεο: 17χρονος έκανε τατουάζ τις ληστείες που έκανε στη Θεσσαλονίκη
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης