Βρετανία: Ένοχοι για τη δολοφονία μιας τρανς 16χρονης δύο συνομήλικοί της

Βρετανία: Ένοχοι για τη δολοφονία μιας τρανς 16χρονης δύο συνομήλικοί της

Το αγόρι και η κοπέλα σχεδιάζαν να δολοφονήσουν γνωστούς τους και στράφηκαν στην Μπριάννα

brianna_ghey
Μία 16χρονη και ένας 16χρονος κρίθηκαν ένοχοι στη Βρετανία για τη δολοφονία της Μπριάννα Γκέι, μίας τρανς κοπέλας που βρέθηκε νεκρή με 28 μαχαιριές σε πάρκο.

Οι έφηβοι, τα στοιχεία των οποίων δεν έγιναν γνωστά, είχαν εμμονή με τις δολοφονίες. Κρίθηκαν ομόφωνα ένοχοι από τους ενόρκους από δικαστήριο του Μάντσεστερ την Τετάρτη.

Η δικαστής δήλωσε ότι θα ανακοινώσει τις ποινές τον Ιανουάριο και θα αποφασίσει αν θα άρει τους περιορισμούς, ώστε να μπορέσουν να κατονομαστούν.

Είπε στους εφήβους ότι θα έπρεπε να επιβάλει ποινή ισόβιας κάθειρξης, ωστόσο θα εξετάσει και άλλα στοιχεία προκειμένου να αποφασίσει για το ελάχιστο όριο ποινής που πρέπει να εκτίσουν.

Κλείσιμο
Οι δυο έφηβοι δεν αντέδρασαν καθόλου στην ετυμηγορία, αλλά οι μητέρες τους έκλαψαν στο δικαστήριο. Η μητέρα της δολοφονημένης Μπριάννα ζήτησε συμπόνια για τους γονείς των δολοφόνων, λέγοντας ότι «έχασαν και αυτοί ένα παιδί και πρέπει να ζήσουν το υπόλοιπο της ζωής τους γνωρίζοντας τι έκανε το παιδί τους».

Πώς έγινε η δολοφονία

Το Κορίτσι Χ, όπως αναφερόταν από το δικαστήριο, γοητευόταν από τους κατά συρροή δολοφόνους και περηφανευόταν ότι παρακολουθούσε βίντεο με βασανιστήρια στο σκοτεινό Διαδίκτυο. Ήταν φίλες με την Μπριάννα για λίγους μήνες πριν αρχίσει να σχεδιάζει να τη σκοτώσει, μαζί με το Αγόρι Υ που δεν είχε γνωρίσει ποτέ την Μπριάνα μέχρι την ημέρα της δολοφονίας στις 11 Φεβρουαρίου.

Ζευγάρι που έβγαζε βόλτα το σκύλο του είδε τους εφήβους που έφυγαν τρέχοντας, προτού καταγραφούν σε κάμερες κλειστού κυκλώματος να κατευθύνονται ήρεμα προς το σπίτι τους.

Οι κατηγορούμενοι αντάλλαξαν χιλιάδες μηνύματα στο WhatsApp πριν από τη δολοφονία, συζητώντας για διάφορα παιδιά που ήθελαν να σκοτώσουν. Όταν δεν κατάφεραν να παρασύρουν ένα αγόρι, στράφηκαν στη Μπριάνα, η οποία ήταν κλειστός χαρακτήρας με άγχος.




Ειδήσεις σήμερα:

Υπουργείο Παιδείας: Όλες οι αλλαγές για τα πανεπιστήμια - Οι προϋποθέσεις για τα μη κρατικά - Πόσο αυξάνονται οι δαπάνες

Θεσσαλονίκη: Ο 60χρονος «stalker» της 22χρονης της ζήτησε να πάνε σπίτι του αμέσως μετά την καταδίκη του!

Χρήστος Λέντζος: Πέθανε στα 93 του χρόνια ο δημιουργός του πιο διάσημου φραπέ στην Ελλάδα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης