ΗΠΑ: Πυροβολισμοί στο πανεπιστήμιο της Νεβάδα - Τρεις νεκροί και ένας σε κρίσιμη κατάσταση, νεκρός και ο δράστης

ΗΠΑ: Πυροβολισμοί στο πανεπιστήμιο της Νεβάδα - Τρεις νεκροί και ένας σε κρίσιμη κατάσταση, νεκρός και ο δράστης

Σύμφωνα με τις αρχές το κέντρο τραυμάτων του νοσοκομείου Sunrise περιθάλπει 3 τραυματίες - Συνεχίζονται οι έρευνες για τα κίνητρα του δράστη της επίθεσης

nevada1
Τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και ένα άτομο βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση μετά από πυροβολισμούς στο Πανεπιστήμιο της Νεβάδα του Λας Βέγκας, ανακοίνωσε το Μητροπολιτικό Τμήμα της Αστυνομίας του Λας Βέγκας στο X .

Ο ύποπτος είναι επίσης νεκρός, ανακοίνωσε η αστυνομία.



Σύμφωνα με τις αρχές το κέντρο τραυμάτων του νοσοκομείου Sunrise περιθάλπει 3 τραυματίες από πυροβολισμούς στο πανεπιστήμιο UNLV.

Νωρίτερα η αστυνομία του Λας Βέγκας είχε ανακοινώσει ότι υπάρχουν τρία θύματα μετά τους πυροβολισμούς στο Πανεπιστήμιο, αλλά είναι "αγνωστος ο αριθμός των τραυματιών".

Ένας ένοπλος άνοιξε πυρ νωρίτερα το βράδυ της Τετάρτης σε πανεπιστημιούπολη στο Λας Βέγκας, τραυματίζοντας αρκετούς ανθρώπους και στη συνέχεια βρέθηκε νεκρός, ανέφεραν η τοπική αστυνομία και το πανεπιστήμιο, το οποίο είναι σε μικρή απόσταση από τα μεγάλα καζίνο της αμερικανικής πόλης.

"Ο ύποπτος εντοπίστηκε και είναι νεκρός", έγραψε στην πλατφόρμα X (πρώην Twitter) η αστυνομία του Λας Βέγκας, η οποία είχε γράψει προηγουμένως ότι παρεμβαίνει έπειτα από "προκαταρκτικά στοιχεία που κάνουν λόγο για έναν σκοπευτή εν δράσει στην πανεπιστημιούπολη".

"Φαίνεται να έχουν τραυματιστεί αρκετοί άνθρωποι", έγραψε.




Δεν έχει γίνει γνωστό μέχρι στιγμής το κίνητρό του δράστη, ανέφεραν οι αρχές και πρόσθεσαν ότι πολλά θύματα έχουν μεταφερθεί στα νοσοκομεία και ότι οι έρευνες συνεχίζονται.

Κλείσιμο
ACTIVE SHOOTER: Multiple victims reported by Las Vegas police




Το σύστημα συναγερμού του Πανεπιστημίου της Νεβάδα στο Λας Βέγκας είχε αναφέρει πυροβολισμούς στην πανεπιστημιούπολη ανέφερε νωρίτερα η αστυνομία και ζήτησε από όλους να "εκκενώσουν την περιοχή".



Ο Vincent Perez, καθηγητής Αγγλικών στο UNLV, ο οποίος έσπευσε να προστατευθεί όταν ακούστηκαν πυροβολισμοί στην πανεπιστημιούπολη, περιέγραψε ότι άκουσε επτά ή οκτώ πυροβολισμούς, «τον έναν μετά τον άλλο», όταν βγήκε στο μπαλκόνι ενός κτηρίου.

Στις 11:54 π.μ. τοπική ώρα, το πανεπιστήμιο ανάρτησε στο διαδίκτυο ανακοίνωση, η οποία έλεγε: «Η πανεπιστημιακή αστυνομία ανταποκρίνεται σε αναφορά για πυροβολισμούς, εκκενώστε σε ασφαλή περιοχή, "τρέξτε-κρυφτείτε-παλέψτε"».



Σύμφωνα με το CNN, το περιστατικό συνέβη κοντά στο Beam Hall, ένα κτήριο του πανεπιστημίου που στεγάζει τις κουζίνες, εργαστήρια υπολογιστών και αίθουσες διδασκαλίας. 



Ειδήσεις σήμερα:

Σαλαμίνα: Ξεσπά η μητέρα της 43χρονης που δολοφονήθηκε από τον σύντροφό της - «Είναι τρισάθλιος, τον συντηρούσαμε και μου σκότωσε το παιδί»

Βενεζουέλα: Στην πλήρη προσάρτηση της μισής Γουιάνας θέλει να προχωρήσει ο Μαδούρο

Καιρός: Ξαφνική αλλαγή το Σαββατοκύριακο με πτώση της θερμοκρασίας - «Θα μυρίσει χειμώνας» λέει ο Καλλιάνος
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης