Ερντογάν: Ανθρωπιστική κατάπαυση πυρός το συντομότερο στη Γάζα – Άνευ προηγουμένου ανθρώπινη τραγωδία

Ερντογάν: Ανθρωπιστική κατάπαυση πυρός το συντομότερο στη Γάζα – Άνευ προηγουμένου ανθρώπινη τραγωδία

Ο Τούρκος πρόεδρος έκανε λόγο για θηριωδία και «εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας που διαπράττονται στη Γάζα εδώ και 28 ημέρες»

erdogan1jpg
Προτεραιότητα της Τουρκίας είναι η εφαρμογή μιας ανθρωπιστικής κατάπαυσης του πυρός στη Γάζα το συντομότερο, τόνισε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, που κατήγγειλε θηριωδίες και εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας σε βάρος των Παλαιστινίων.

«Από το πρώτο ξέσπασμα αυτής της κρίσης, η Τουρκία έχει υιοθετήσει μια στάση αρχών και ανθρωπιστική στάση. Προτεραιότητά μας είναι η εφαρμογή μιας ανθρωπιστικής κατάπαυσης του πυρός το συντομότερο» τόνισε ο Τούρκος πρόεδρος μιλώντας στη Σύνοδο Κορυφής του Οργανισμού Τουρκογενών Κρατών, στην πρωτεύουσα του Καζακστάν, Αστάνα.

Στο ίδιο πλαίσιο, ο Τούρκος πρόεδρος έκανε λόγο για «μία άνευ προηγουμένου ανθρώπινη τραγωδία», μπροστά στα μάτια όλου του κόσμου. «Νοσοκομεία, σχολεία, τζαμιά, εκκλησίες, προσφυγικοί καταυλισμοί βομβαρδίζονται, αθώα παιδιά σφαγιάζονται ανελέητα. Από τις 7 Οκτωβρίου, δεν υπάρχει καμία έννοια που να μπορεί να δικαιολογήσει αυτό που έχουμε δει και να περιγράψει αυτή τη θηριωδία. Εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας διαπράττονται στη Γάζα εδώ και 28 ημέρες» τόνισε.

Για τα μεγάλα ενεργειακά έργα

Αναφερόμενος στα μεγάλα ενεργειακά έργα στα οποία συμμετέχουν οι χώρες-μέλη του Οργανισμού Τουρκογενών Κρατών, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανέφερε ότι ο αγωγός αργού πετρελαίου Μπακού-Τιφλίδα-Τζεϊχάν, ο αγωγός φυσικού αερίου Μπακού-Τιφλίδα-Ερζερούμ και ο αγωγός ΤΑΡ αποτελούν θεμελιώδη και σημαντικό τομέα συνεργασίας μεταξύ των τουρκογενών κρατών.

Κλείσιμο
«Η μεταφορά του φυσικού αερίου της Κασπίας στην Τουρκία και την Ευρώπη θα συμβάλει τόσο στην ευημερία των τουρκικών κρατών, όσο και στην ενεργειακή ασφάλεια της Ευρώπης» ανέφερε.



Ειδήσεις σήμερα:

Σεισμός 5,1 Ρίχτερ στην Εύβοια - Αισθητός και στην Αττική

Η ενόχληση του Βασίλη Κικίλια για το «μπασκετμπολίστας-υπουργός» από τον Μπάμπη Παπαδημητρίου: Να είναι πιο προσεκτικός

Ανθή Φακιδάρη: Η 20χρονη Ελληνίδα καλλονή είναι το νέο top model
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης