Γάζα: Συντρίμμια και νεκροί μετά από βομβαρδισμό στον προσφυγικό καταυλισμό Τζαμπαλίγια - Χτυπήσαμε τρομοκράτες, λέει ο IDF

Γάζα: Συντρίμμια και νεκροί μετά από βομβαρδισμό στον προσφυγικό καταυλισμό Τζαμπαλίγια - Χτυπήσαμε τρομοκράτες, λέει ο IDF

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Γάζας «ο ισραηλινός βομβαρδισμός κατέστρεψε τουλάχιστον 20 κτήρια»

jabalia-video-arthrou
Το υπουργείο Υγείας της Γάζας ανακοίνωσε σήμερα ότι τουλάχιστον 50 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε ισραηλινό βομβαρδισμό μέσα σε προσφυγικό καταυλισμό στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας.

Ο βομβαρδισμός, του οποίου ο τελικός απολογισμός μπορεί να είναι κατά πολύ βαρύτερος σύμφωνα με το υπουργείο, κατέστρεψε «τουλάχιστον 20 κτήρια» μέσα στον προσφυγικό καταυλισμό της Τζαμπαλίγια.


Κλείσιμο

Το υπουργείο Εσωτερικών του θύλακα που διοικείται από τη Χαμάς δήλωσε ότι ένας αριθμός ισραηλινών αεροπορικών επιδρομών έπληξε πολυκατοικίες σε κατοικημένη περιοχή του καταυλισμού, όπως μετέδωσε το Associated Press. Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Ayed al Bazm δήλωσε ότι έξι βόμβες έπληξαν την περιοχή.

«Πρόκειται για μια μαζική σφαγή. Είναι δύσκολο να μετρήσει κανείς τον αριθμό των κτηρίων που έχουν καταστραφεί εδώ» ανέφερε ο ανταποκριτής του Al Jazeera, Anas Sharif, ο οποίος βρίσκεται στο σημείο.

Κάτοικος της περιοχής, περιέγραψε τον βομβαρδισμό ως «σεισμό» που συγκλόνισε ολόκληρο τον προσφυγικό καταυλισμό. «Πήγα και είδα την καταστροφή: σπίτια θαμμένα κάτω από τα ερείπια - υπάρχουν μαρτυρίες για τραυματίες σε τεράστιους αριθμούς». 



Παράλληλα, ο διευθυντής του ινδονησιακού νοσοκομείου στη Γάζα δήλωσε σήμερα στο δίκτυο Al Jazeera ότι τουλάχιστον 50 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν και 150 τραυματίστηκαν σε ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές στον προσφυγικό καταυλισμό της Τζαμπαλίγια.

O ισραηλινός στρατός ισχυρίζεται ότι κατέλαβε το προπύργιο της Χαμάς στην Τζαμπαλίγια - Νεκροί 50 τρομοκράτες

Ο ισραηλινός στρατός (IDF) από την πλευρά του δήλωσε ότι τα χερσαία στρατεύματα έθεσαν υπό τον έλεγχό τους ένα «στρατιωτικό οχυρό» της Χαμάς στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας και σκότωσαν περίπου 50 τρομοκράτες κατά τη διάρκεια των σημερινών επιχειρήσεων.

Δυνάμεις πεζικού και άρματα μάχης, με επικεφαλής την Ταξιαρχία Γκιβάτι, κατέλαβαν το συγκρότημα στη δυτική Τζαμπαλίγια, το οποίο χρησιμοποιείται από το Τάγμα Τζαμπαλίγια της Χαμάς. Το συγκρότημα περιλαμβάνει σήραγγες και θέσεις εκτόξευσης πυραύλων, καθώς και χώρους αποθήκευσης όπλων, αναφέρε ο IDF.

Όπως τονίζει ο IDF τα ισραηλινά στρατεύματα συγκρούστηκαν με τη Χαμάς στο συγκρότημα, σκοτώνοντας «πολυάριθμους» τρομοκράτες, ενώ η Πολεμική Αεροπορία έπληξε χώρους και άλλους πράκτορες στην περιοχή.

Μετά την κατάληψη του χώρου, τα στρατεύματα εντόπισαν και αργότερα κατέστρεψαν τις εισόδους των τούνελ και των όπλων. Σύμφωνα με τον IDF, περίπου 50 τρομοκράτες της Χαμάς σκοτώθηκαν σήμερα από τις ισραηλινές δυνάμεις στη Λωρίδα της Γάζας.

Ειδήσεις σήμερα:

Κατέθεσε ο 35χρονος που δέχθηκε άγρια επίθεση στην Θεσσαλονίκη - «Ήταν 30 άτομα με τσεκούρια, τέιζερ και πυρσούς»

Βίντεο ντοκουμέντα από τη δράση συμμορίας ληστών σε περίπτερα στον Πειραιά – Χτυπούσαν υπαλλήλους και τους απειλούσαν με όπλα


Η Σαουδική Αραβία θα φιλοξενήσει το Μουντιάλ του 2034
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης