Τον άγριο ξυλοδαρμό που δέχθηκε από ομάδα ατόμων που του επιτέθηκαν με τσεκούρια και τέιζερ έξω από νυχτερινό κέντρο της Θεσσαλονίκης, τα ξημερώματα της Κυριακής, περιέγραψε ο 35χρονος στους αστυνομικούς που χειρίζονται την υπόθεση.
Σύμφωνα με τον δικηγόρο του θύματος, Θοδωρή Καραγιάννη, ο εντολέας του κατέθεσε, τελικά, αργά το απόγευμα της Δευτέρας και περιέγραψε καρέ - καρέ την επίθεση με οπαδικά κίνητρα που δέχθηκε από περίπου 12 άτομα που τον χτυπούσαν άγρια, ενώ μαζί τους ήταν και άλλοι 20 που κρατούσαν πυρσούς.
Μετά τη μεταφορά του στο νοσοκομείο και το εξιτήριο που έλαβε λίγες ώρες αργότερα, έως το μεσημέρι της Δευτέρας, ο 35χρονος δεν είχε δώσει κατάθεση στους αστυνομικούς, όπως είχε καταγγείλει δημόσια ο κ. Καραγιάννης, κάνοντας λόγο για «βαριά αμέλεια» και «γεγονός το οποίο υποτιμάται από τις Αρχές». Ο ίδιος, μάλιστα, είχε καλέσει τον αρμόδιο υπουργό να παρέμβει προκειμένου οι αρμόδιες Αρχές να κάνουν τη δουλειά τους.
Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cwmcz6711549)
«Το θύμα τελικά κατέθεσε στις Αρχές χθες το απόγευμα. Φαίνεται ότι μετά την «προσπάθεια» να υποτιμηθεί το γεγονός ότι δεν αποτελεί αντικείμενο αθλητικής βίας, τελικά με την παρέμβαση των μέσων και του αρμόδιου υπουργού ανέλαβε το αρμόδιο τμήμα την υπόθεση και αναμένουμε πια τον εντοπισμό των δραστών», τόνισε ο δικηγόρος του θύματος, μιλώντας στο protothema.gr.
Ο κ. Καραγιάννης είχε περιγράψει πως έγινε η βάρβαρη επίθεση εναντίον του εντολέα του και, όπως είπε, ήταν 5 το πρωί, όταν ο 35χρονος βγήκε από το κατάστημα στο οποίο έπινε ποτό με την παρέα του, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και ξαφνικά του όρμησε μία ομάδα 30 ατόμων συνολικά, όπου οι 10-12 τον χτυπούσαν. «Είχαν τσεκούρια, τέιζερ, αλυσίδες και οι υπόλοιποι είχανε πυρσούς και φωνάζανε συνθήματα κατά της ομάδας που υποστηρίζει ο παθόν», ανέφερε.
Πρόσθεσε, δε, ότι οι δράστες χτυπούσαν σε ζωτικά σημεία του σώματος και ο 35χρονος έβαλε τα πόδια και τα χέρια του μπροστά για να καλυφθεί, για αυτό και φέρει τραύματα σε αυτά τα σημεία. «Το ενδεικτικό της κατάστασης και της βούλησης των δραστών είναι ότι αφού σταμάτησαν και φύγανε μετά κάποιοι εξ αυτών ξανά όρμησαν και ξανά επενέβησαν οι θαμώνες πια του μαγαζιού και τον σώσανε».
Κλείσιμο
Ο δικηγόρος του θύματος αναρωτήθηκε «πώς γίνεται 12 άτομα να κυκλοφορούνε με τσεκούρια κυκλοφορούν στο κέντρο της Θεσσαλονίκης», ενώ χαρακτήρισε το γεγονός πρωτόγνωρο καθώς «σε άλλου είδους εγκλήματα δε βλέπουμε να κυκλοφορεί κόσμος με τσεκούρια στο κέντρο της πόλης».
Την προανάκριση για την επίθεση με οπαδικά κίνητρα διενεργεί η Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους.
Με στρατηγικό όραμα και σταθερά ανοδική πορεία, ο Όμιλος Revoil κινείται ταυτόχρονα σε τρεις διαφορετικούς αλλά συμπληρωματικούς άξονες που έχουν ως κοινό σημείο αναφοράς την ενέργεια.
Η αυτοκίνηση αλλάζει με ιλιγγιώδη ταχύτητα. Όμως η μεγαλύτερη επανάσταση δεν είναι ένα καλύτερο αυτοκίνητο αλλά ένας κόσμος που το χρειάζεται λιγότερο. Και εντελώς διαφορετικό.
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ηλικιωμένων, την 1 Οκτωβρίου, αξίζει να δώσουμε μεγαλύτερη προσοχή σε ένα πρόβλημα που συχνά περνά απαρατήρητο: τη δυσθρεψία και τα σημάδια που μπορεί να εμφανιστούν πριν ακόμη γίνει αντιληπτή.