Τέσσερις μήνες μετά τις μεγάλες ταραχές που γνώρισε Γαλλία, η κυβέρνηση της χώρας παρουσίασε μια δέσμη μέτρων για την αποφυγή ανάλογων καταστάσεων στο μέλλον.
Στο επίκεντρο βρίσκονται μέτρα για την αντιμετώπιση της παραβατικότητας των ανηλίκων, λαμβανομένου υπόψη ότι ένας σημαντικός αριθμός ταραξιών ήταν ηλικίας 14-17 ετών. Οι ταραξίες πυρπόλησαν κτίρια και αυτοκίνητα διαμαρτυρόμενοι για τον θάνατο ενός συνομηλίκου τους από αστυνομικά πυρά.
Η Γαλλίδα πρωθυπουργός Ελιζαμπέτ Μπορν, η οποία παρουσίασε τη δέσμη των προτάσεων, αναφέρθηκε στη σημασία της «γονικής μέριμνας» και έκανε λόγο για «χρηματικά πρόστιμα και ποινές κοινωφελούς εργασίας» σε γονείς «που αποφεύγουν τα εκπαιδευτικά τους καθήκοντα». Σε ό,τι αφορά τους ανήλικους παραβάτες, σημείωσε «τη δυνατότητα υποχρεωτικής τοποθέτησης σε εκπαιδευτικές μονάδες» ορισμένες εκ των οποίων θα μπορούσαν να είναι υπό την εποπτεία του γαλλικού στρατού.
Στο ηφαιστειακό κόσμημα του Αιγαίου, συνεχίστηκε το τριήμερο 29-31 Μαΐου το φετινό (2026) πρόγραμμα Plastic Free Greece, καταγράφοντας μια εντυπωσιακή συγκομιδή απορριμμάτων που ξεπέρασε τα 420 κιλά.
Σε μια βραδιά υψηλού συμβολισμού στην καρδιά της Αθήνας, με φόντο τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης, ο Παναθηναϊκός παρουσίασε τις νέες εμφανίσεις του για τη σεζόν 2026/27, εγκαινιάζοντας επισήμως παράλληλα και τη νέα στρατηγική συνεργασία του με τη Superbet, η οποία αποτελεί τον Μεγάλο Χορηγό της ομάδας