Συγκλονίζει η μαρτυρία ενός χειρούργου για τις σκηνές που διαδραματίζονται σε νοσοκομείο στη Γάζα εν μέσω συγκρούσεων Ισραήλ - Χαμάς. Ο Dr Obeid σε βίντεο που έχει αναρτηθεί στον λογαριασμό των «Γιατρών Χωρίς Σύνορα» στο YouTube περιέγραψε το πως ο ίδιος και οι συνάδελφοί του ακρωτηρίασαν με ελαφριά νάρκωση ένα παιδί.
«Το χειρουργείο μας ήταν γεμάτο. Έτσι αρχίσαμε να χειρουργούσε στο πάτωμα, στο διάδρομο», είπε αρχικά και πρόσθεσε ότι «η μητέρα έφερε τη μικρή της κόρη, περίπου 13 ετών, σε αναπηρικό καροτσάκι. Και στο πάτωμα χειρουργούσαμε τον μικρότερο γιο της, έναν 9χρονο ο οποίος έχει ημι-ακρωτηριασμένο πόδι». «Δεν έχουμε τα εργαλεία και έχουμε πολλά περιστατικά. Οπότε απλά ακρωτηριάσαμε με ελαφρά νάρκωση» συμπλήρωσε.
Στο βίντεο που δημοσιοποίησαν οι «Γιατροί Χωρίς Σύνορα» ακούγεται ο γιατρός να περιγράφει τις δραματικές σκηνές που βίωσε στο νοσοκομείο ενώ στην εικόνα φαίνεται στιγμιότυπο από την επέμβαση. Μάλιστα φαίνεται και ο αναισθησιολόγος ο οποίος προσπαθεί να κρατήσει ανοιχτό το στόμα του παιδιού προκειμένου να μην πεθάνει από ασφυξία κατά τη διάρκεια της επέμβασης.
«Έτσι τον ακρωτηριάσαμε μπροστά στην μητέρα του και την αδερφή του επειδή δεν υπάρχει χώρος και η αδερφή του περιμένει να χειρουργηθεί στη συνέχεια. Δε μπορείτε να το φανταστείτε αυτό. Αυτό το κορίτσι, αυτή η 13χρονη να περιμένει να χειρουργηθεί και να με κοιτάζει καθώς ακρωτηριάζω το πόδι του αδερφού της». «Στην πραγματικότητα αυτή είναι η κατάσταση. Αυτό είναι το καλύτερο που μπορούμε να κάνουμε. Δε μπορούμε να κάνουμε περισσότερα» κατέληξε ο γιατρός.
Για άλλη μια χρονιά, το Stelios Philanthropic Foundation στηρίζει έμπρακτα τη νέα επιχειρηματικότητα, επιβραβεύοντας τρεις νεοφυείς επιχειρήσεις με συνολικά €300.000
Η Μαρίνα-Λύδα Κουταρέλλη και η Τίνα Κίκιζα βρέθηκαν στην ίδια κουζίνα, έβαλαν τις ποδιές τους και ετοίμασαν μια αυθεντική σπετσιώτικη συνταγή με αφορμή το φετινό Spetses Mini Marathon
Παλιά, η ψυχαγωγία ήταν κάτι απλό. Ένα βιβλίο, μία ταινία, μια κούνια στην αυλή, φίλοι στη γειτονιά. Αυτές οι στιγμές μας έκαναν να νιώθουμε μαζί, να φτιάχνουμε εικόνες και μνήμες όλοι μαζί. Στο μέλλον θα δίνει την απάντηση στο ερώτημα «ποιος είμαι».