Το Ισραήλ πραγματοποιεί δεκάδες πλήγματα κατά της Χαμάς στη Γάζα: «Δεν θα υπάρξει κατάπαυση του πυρός», δήλωσε o IDF

Το Ισραήλ πραγματοποιεί δεκάδες πλήγματα κατά της Χαμάς στη Γάζα: «Δεν θα υπάρξει κατάπαυση του πυρός», δήλωσε o IDF

Oι ανθρωπιστικές προσπάθειες δεν μπορούν να επηρεάσουν την αποστολή για την εξάρθρωση της Χαμάς, ανέφερε Ισραηλινός αξιωματούχος στο CNN

Collage_Maker-23-Oct-2023-02-02-AM-6887
Ο ισραηλινός στρατός πραγματοποίησε δεκάδες αεροπορικές επιδρομές σε στόχους της Χαμάς αργά την Κυριακή, ανέφεραν οι ισραηλινές αμυντικές δυνάμεις.

Ο IDF ανέβασε βίντεο στα μέσα κοινωικής δικτύωσης με τις επιθέσεις «σε δεκάδες τρομοκρατικούς στόχους σε όλη τη Λωρίδα της Γάζας αυτή τη στιγμή».



Κλείσιμο
Ο ισραηλινός στρατός δήλωσε αργά το Σάββατο οι δυνάμεις του θα εντείνουν τις αεροπορικές επιδρομές στη Γάζα, ενώ θα συνεχίσει και τα «χτυπήματα» σε πυρήνες της Χεζμπολάχ στη λιβανική πλευρά των συνόρων με το Ισραήλ.

Σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό αργά το βράδυ της Κυριακής «χτυπήθηκε» ένας πυρήνας της Χεζμπολάχ που βρισκόταν δίπλα στην περιοχή Ματάτ και σχεδίαζε να εκτοξεύσει αντιαρματικούς πυραύλους προς το Ισραήλ και άλλος ένας που βρίσκεται στο Χαρ Ντοβ και σχεδίαζε να εκτοξεύσει πυραύλους.



Νωρίτερα ανώτερος Ισραηλινός αξιωματούχος δήλβσε στο CNN ότι «δεν θα υπάρξει κατάπαυση του πυρός» στη Γάζα εν μέσω των προσπαθειών των ΗΠΑ και του Κατάρ να απελευθερώσουν περισσότερους από 200 ομήρους που κρατούνται εκεί από τη Χαμάς.

Ο αξιωματούχος «δεν γνώριζε» τις εκκλήσεις των ΗΠΑ για καθυστέρηση της χερσαίας επιχείρησης στη Γάζα και είπε ότι τόσο το Ισραήλ όσο και οι ΗΠΑ θέλουν όλοι οι όμηροι να απελευθερωθούν «το συντομότερο δυνατό».

Ωστόσο, πρόσθεσε ο αξιωματούχος, ότι «οι ανθρωπιστικές προσπάθειες δεν μπορούν να επηρεάσουν την αποστολή για την εξάρθρωση της Χαμάς».




Ειδήσεις σήμερα:

Όταν ο Στέφανος Κασσελάκης παρομοίαζε τον Αλέξη Τσίπρα με τον Ντόναλντ Τραμπ - Διαβάστε το άρθρο του

Πόλεμος στο Ισραήλ: Πρώτες αψιμαχίες Ισραήλ-Χαμάς με νεκρό και τραυματίες μέσα στη Λωρίδα της Γάζας

Μαρία Ναυπλιώτου: «Το χειροκρότημα είναι μια αγκαλιά που ίσως στερήθηκα στη ζωή»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης