Πόλεμος στο Ισραήλ: Μπάιντεν και Νετανιάχου συμφώνησαν να υπάρχει στο εξής συνεχής ροή της βοήθειας στη Γάζα

Πόλεμος στο Ισραήλ: Μπάιντεν και Νετανιάχου συμφώνησαν να υπάρχει στο εξής συνεχής ροή της βοήθειας στη Γάζα

Έφτασε στη Γάζα και το δεύτερο κομβόι φορτηγών που μεταφέρουν ανθρωπιστική βοήθεια 

biden_netanayhu_xr
Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν και ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου συμφώνησαν σήμερα ώστε η Λωρίδα της Γάζας, που τελεί υπό πολιορκία, να έχει στο εξής "συνεχή ροή" ανθρωπιστικής βοήθειας, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

Καθώς μια δεύτερη αυτοκινητοπομπή φορτηγών με βοήθεια εισήλθε σήμερα στη Λωρίδα της Γάζας από την Αίγυπτο, οι Μπάιντεν και Νετανιάχου, κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής συνομιλίας, "δήλωσαν ότι θα υπάρχει στο εξής συνεχής ροή στη Γάζα αυτής της ζωτικής σημασίας βοήθειας" για τον παλαιστινιακό πληθυσμό, σύμφωνα με ανακοίνωση της αμερικανικής προεδρίας.

Είχε προηγηθεί ανάρτηση του Αμερικανού προέδρου στην οποία αναφερόταν στην επικοινωνία που είχε με τον ομόλογό του στο Ισραήλ, στην ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα αλλά και στη λύση των δύο κρατών.

«Το Ισραήλ έχει το δικαίωμα να υπερασπιστεί τον εαυτό του. Πρέπει να διασφαλίσουμε ότι έχουν ό,τι χρειάζονται για να προστατεύουν τους ανθρώπους τους σήμερα και πάντα.

Κλείσιμο
Την ίδια στιγμή, ο πρωθυπουργός Νετανιάχου και εγώ έχουμε συζητήσει πώς το Ισραήλ πρέπει να λειτουργεί σύμφωνα με τους νόμους του πολέμου. Αυτό σημαίνει την προστασία των αμάχων στη μάχη όσο καλύτερα μπορούν.

Δεν μπορούμε να αγνοήσουμε την ανθρωπιά των αθώων Παλαιστινίων που θέλουν μόνο να ζήσουν ειρηνικά. Γι' αυτό εξασφάλισα συμφωνία για την πρώτη αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας για Παλαιστίνιους αμάχους στη Γάζα.

Και δεν μπορούμε να εγκαταλείψουμε μια λύση δύο κρατών».



Νωρίτερα ο επικεφαλής της ανθρωπιστικής βοήθειας του ΟΗΕ Μάρτιν Γκρίφιθς δήλωσε ότι το δεύτερο κομβόι φορτηγών που μεταφέρουν ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα εισήλθε στον παλαιστινιακό θύλακα.

Πρόκειται για δεκατέσσερα φορτηγά, μία ημέρα αφότου τα πρώτα 20 πέρασαν τα σύνορα της Ράφα μεταξύ Αιγύπτου και Γάζας.

«Άλλη μια μικρή αχτίδα ελπίδας για τα εκατομμύρια των ανθρώπων που έχουν απόλυτη ανάγκη ανθρωπιστικής βοήθειας. Αλλά χρειάζονται περισσότερα, πολλά περισσότερα» τόνισε σε ανάρτησή του στο Twitter ο Γκρίφιθς.


Σύμφωνα με το Sky News, αξιωματούχοι του ΟΗΕ δήλωσαν ότι θα χρειαστούν τουλάχιστον 100 φορτηγά ημερησίως στη Γάζα για να καλυφθούν οι επείγουσες ανάγκες, καθώς τα τρόφιμα, τα καύσιμα και το νερό λιγοστεύουν.





Ειδήσεις σήμερα:

Όταν ο Στέφανος Κασσελάκης παρομοίαζε τον Αλέξη Τσίπρα με τον Ντόναλντ Τραμπ - Διαβάστε το άρθρο του

Πόλεμος στο Ισραήλ: Πρώτες αψιμαχίες Ισραήλ-Χαμάς με νεκρό και τραυματίες μέσα στη Λωρίδα της Γάζας

Μαρία Ναυπλιώτου: «Το χειροκρότημα είναι μια αγκαλιά που ίσως στερήθηκα στη ζωή»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης