Πόλεμος στο Ισραήλ: «Η Χαμάς πυροβολούσε ανθρώπους στο κεφάλι μέσα στα αυτοκίνητά τους»

Πόλεμος στο Ισραήλ: «Η Χαμάς πυροβολούσε ανθρώπους στο κεφάλι μέσα στα αυτοκίνητά τους»

Υπήρχαν πολλές οικογένειες σε αυτοκίνητα αλλά και στους δρόμους, άνθρωποι που απλώς περπατούσαν ειρηνικά, δήλωσε Ισραηλινός συνταγματάρχης

israel_mak10
Την εικόνα φρίκης που αντίκρισαν άνδρες του ισραηλινού στρατού όταν έφτασαν σε σημεία όπου οι τρομοκράτες της Χαμάς είχαν σκοτώσει δεκάδες πολίτες, περιέγραψε Ισραηλινός αξιωματικός.

Ένας από τους πρώτους στρατιωτικούς που έσπευσαν στα σημεία, ο συνταγματάρχης Έλαν Έντρι μίλησε την Πέμπτη στο ΣΚΑΪ, είπε ότι «έφτασα στη στρατιωτική βάση και για τις πρώτες τρεις ώρες είχαμε πολύ σκληρές μάχες ανάμεσα στους στρατιώτες και τους αξιωματικούς μου και τους τρομοκράτες της Χαμάς που προσπάθησαν να διεισδύσουν στη βάση. Ήθελαν, προφανώς, να μας σκοτώσουν όλους».

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cw6n5lug40nt)


Κλείσιμο
Η μάχη είχε αρχίσει πριν φτάσει ο ίδιος και σύντομα, είπε, «αρχίσαμε την έφοδο στα σημεία που πιστεύαμε ότι κρύβονται και καταφέραμε να τους σκοτώσουμε όλους».

Όπως εξήγησε «η μάχη ξεκίνησε αιφνιδιαστικά για εμάς λόγω της αργίας και καθώς ήταν πολύ νωρίς το πρωί και ο κόσμος κοιμόταν καθώς ήταν Σαββατοκύριακο και αργία. Πολύ γρήγορα καταφέραμε να σταθούμε στα πόδια μας και ήμασταν πολύ αποφασισμένοι να τους απωθήσουμε, να τους σκοτώσουμε, αυτό ακριβώς κάναμε και να βεβαιωθούμε πως οι βάσεις μας είναι καθαρές από τρομοκράτες. Και αυτό έγινε μετά από μερικές ώρες μάχης».

Ο συνταγματάρχης περιέγραψε τις θηριωδίες που διέπραξαν οι τρομοκράτες της Χαμάς στους δρόμους του Σντερότ και του Οφακίμ.

«Είδαμε αυτοκίνητα στους δρόμους με αρκετούς πολίτες μέσα στα αυτοκίνητα με σφαίρες στα κεφάλια τους που προφανώς κάποιος τους σκότωσε από κοντινή απόσταση. Υπήρχαν πολλές οικογένειες σε αυτά τα αυτοκίνητα αλλά και στους δρόμους, άνθρωποι που απλώς περπατούσαν ειρηνικά».

Για την χερσαία επίθεση στη Λωρίδα της Γάζας, τόνισε ότι «μια χερσαία επίθεση δεν είναι ποτέ εύκολη αποστολή. Είναι πάντα πολύ περίπλοκη, υπάρχουν πάντα παράμετροι που δεν γνωρίζουμε, αλλά, είμαστε αποφασισμένοι να νικήσουμε, να μην βλάψουμε ανθρώπους που δεν εμπλέκονται».

Τέλος, για την πιθανότητα να ανοίξει και δεύτερο μέτωπο στα βόρεια, ο αξιωματικός είπε ότι «έχουμε πολλές μονάδες στον βορρά και είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε κάθε είδους επίθεση από τη Χεζμπολάχ ή όποιον άλλο εχθρό προσπαθήσει να το κάνει.



Ειδήσεις σήμερα:

Πόλεμος στο Ισραήλ: Το protothema στο φεστιβάλ της μεγάλης σφαγής - Μπήκαν οι δημοσιογράφοι και μέσα υπήρχε τρομοκράτης με μαχαίρι

Καναδός δημοσιογράφος έκανε φάρσα με βόμβα σε αεροσκάφος για να τεστάρει τα μέτρα στο «Ελ. Βενιζέλος»!

Λέσβος: «Θα βγάλουμε το νοίκι, περιμένουν 4 άτομα» - Οι συνομιλίες του τραυματιοφορέα με τον ιδιοκτήτη του γραφείου κηδειών
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης