Πόλεμος στο Ισραήλ: Ο Νετανιάχου έδειξε φωτογραφίες με καμένα μωρά στον Μπλίνκεν - Μη δημοσιεύσιμες οι εικόνες

Πόλεμος στο Ισραήλ: Ο Νετανιάχου έδειξε φωτογραφίες με καμένα μωρά στον Μπλίνκεν - Μη δημοσιεύσιμες οι εικόνες

«Τα μωρά αυτά δολοφονήθηκαν και κάηκαν από τα τέρατα της Χαμάς» έγραψε ο πρωθυπουργός του Ισραήλ στην πλατφόρμα Χ (πρώην Twitter)

blinken_netanyahu_new_xr
Πολύ σκληρές εικόνες με καμένα μωρά έδειξε ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου στον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν.

Ο επίσημος λογαριασμός του Ισραηλινού πρωθυπουργου στην πλατφόρμα Χ (πρώην Twitter) αναφέρει πως ο Νετανιάχου έδειξε τις φωτογραφίες στον Μπλίνκεν, γράφοντας στην ανάρτηση:

«Ακολουθούν μερικές από τις φωτογραφίες που έδειξε ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου στον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν.

Προειδοποίηση: Αυτές είναι τρομακτικές φωτογραφίες μωρών που δολοφονήθηκαν και κάηκαν από τα τέρατα της Χαμάς.

Η Χαμάς είναι απάνθρωπη.

Η Χαμάς είναι το ISIS».

Μπλίνκεν σε Νετανιάχου: «Η Χαμάς θυμίζει τις χειρότερες φρικαλεότητες του ISIS»

Με τον Μπενιαμίν Νετανιάχου συναντήθηκε ο Άντονι Μπλίνκεν, ο οποίος από το πρωί της Πέμπτης βρίσκεται στο Ισραήλ για να εκφράσει τη συμπαράσταση και στήριξη της κυβέρνησης των ΗΠΑ στους Ισραηλινούς.

Σε δήλωσή του στα μέσα ενημέρωσης, μετά τη συνάντηση με τον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός τόνισε πως η Χαμάς είναι «εχθρός του πολιτισμού» και ευχαρίστησε την αμερικανική κυβέρνηση για την υποστήριξη προς το Ισραήλ.

Κλείσιμο
Σύμφωνα με τον ίδιο, «ακούμε για τις ιστορίες φρίκης και τις ιστορίες ηρωισμού. Οι ιστορίες φρίκης λένε τα πάντα γι' αυτούς και οι ιστορίες ηρωισμού λένε τα πάντα για εμάς».



«Μαθαίνουμε και βλέπουμε τη δολοφονία νέων ανθρώπων σε ένα υπαίθριο μουσικό φεστιβάλ, τη σφαγή ολόκληρων οικογενειών, τη δολοφονία γονέων μπροστά στα παιδιά και τη δολοφονία παιδιών μπροστά στους γονείς τους, την καύση ζωντανών ανθρώπων, τους αποκεφαλισμούς και την αρρωστημένη επίδειξη εορτασμού αυτών των φρικαλεοτήτων» συνέχισε ο Νετανιάχου, προσθέτοντας πως «καμία χώρα δεν πρέπει να φιλοξενεί μαχητές της Χαμάς και ότι σε όσες το κάνουν θα πρέπει να επιβάλλονται κυρώσεις».

Ο Μπλίνκεν από την πλευρά του, καταδίκασε τη «σκληρότητα και την απανθρωπιά (της Χαμάς) που μας θυμίζουν τις χειρότερες φρικαλεότητες του ISIS». Ακόμη, δήλωσε ότι είναι ευγνώμων που βρίσκεται και πάλι στο Ισραήλ «σε αυτή τη δύσκολη και εξαιρετική στιγμή για αυτό το έθνος και στην πραγματικότητα για ολόκληρο τον κόσμο».

Πρόσθεσε επίσης: «Έρχομαι εδώ όχι μόνο ως υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, αλλά και ως Εβραίος». Ο Μπλίνκεν σημείωσε ότι ο παππούς του διέφυγε από πογκρόμ στη Ρωσία και ο πατριός του επέζησε από τα στρατόπεδα εξόντωσης που λειτούργησε η ναζιστική Γερμανία στην Πολωνία.

Κατά την παρουσία του στο Τελ Αβίβ, ο Άντονι Μπλίνκεν επισκέφθηκε ένα κέντρο δωρεών για τα θύματα της επίθεσης της Χαμάς.

«Μας εμπνέει η αλληλεγγύη του ισραηλινού λαού. Η Αμερική θα είναι πάντα στο πλευρό του Ισραήλ» έγραψε σε ανάρτηση στο Χ, δημοσιεύοντας και βίντεο από το κέντρο.





25 Αμερικανοί σκοτώθηκαν στις επιθέσεις της Χαμάς

Σημειώνεται ότι κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου ο επικεφαλής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ επιβεβαίωσε ότι τουλάχιστον 25 Αμερικανοί έχασαν τη ζωή τους το Σάββατο κατά τη διάρκεια της αιφνιδιαστικής επίθεσης της Χαμάς στη Γάζα.

«H Χαμάς βασάνισε άγρια τα θύματά της» λέει ο πρόεδρος του Ισραήλ 

Πολλές από τις σορούς των θυμάτων της επίθεσης της Χαμάς το Σάββατο που οδήγησε στον πόλεμο στο Ισραήλ φέρουν «σημάδια βασανιστηρίων» δήλωσε το πρωί της Πέμπτης ο πρόεδρος του Ισραήλ Ισάακ Χέρτζογκ κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου.

Όπως είπε τα σημάδια αυτά σύμφωνα με τους ιατροδικαστές που εξέτασαν τις σορούς των θυμάτων της Χαμάς «δεν μοιάζουν με οτιδήποτε έχουμε δει στο παρελθόν».

Ο Ισραηλινός πρόεδρος ανέφερε, μάλιστα, ότι μια πενταμελής οικογένεια βρέθηκε δεμένη, αγκαλιασμένη, πυροβολημένη και καμμένη. «Σκεφτόμουν τι μπορεί να έλεγαν στις προσευχές τους όταν τους πυροβόλησαν όλους μαζί» είπε ο Χέρτζογκ.

Όπως συμπλήρωσε αρκετοί από τους νεκρούς της επίθεσης των τρομοκρατών της Χαμάς «βρέθηκαν σε χαντάκια στη άκρη του δρόμου».

«Είμαστε αντιμέτωποι με έναν από τους πιο φρικτούς εχθρούς του πλανήτη» πρόσθεσε ο Ισραηλινός πρόεδρος ο οποίος σημείωσε ότι η χώρα του ετοιμάζεται για μια ακριβή στρατιωτική επιχείρηση στη Γάζα που θα κρατήσει για αρκετό χρονικό διάστημα. «Το έθνος μου πενθεί. Η τραγωδία έχει επηρεάσει κάθε σπίτι στο Ισραήλ» κατέληξε ο Χέρτσογκ ο οποίος απηύθυνε έκκληση στη διεθνή κοινότητα να αντιδράσει.


Ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας έδειξε στους συναδέλφους του ένα «φρικιαστικό» βίντεο από την επίθεση της Χαμάς

Υπουργοί Άμυνας του ΝΑΤΟ στην έδρα του οργανισμού στις Βρυξέλλες παρακολούθησαν συγκλονισμένοι ένα «σοκαριστικό» και «φρικιαστικό» βίντεο που τους έδειξε ο Ισραηλινός ομόλογός τους Γιόαβ Γκάλαντ από την επίθεση της Χαμάς σε Ισραηλινούς αμάχους, δήλωσαν διπλωμάτες.

Το Ισραήλ ορκίστηκε να αφανίσει το κίνημα Χαμάς που διοικεί τη Γάζα σε αντίποινα για την πιο φονική επίθεση εναντίον Εβραίων αμάχων από την εποχή του Ολοκαυτώματος, όταν εκατοντάδες μαχητές δημιούργησαν άνοιγμα στον συνοριακό φράχτη και επιτέθηκαν σε γειτονικές ισραηλινές κοινότητες το Σάββατο.

Η πλήρης κλίμακα των σκοτωμών έχει έρθει στην επιφάνεια αφότου οι ισραηλινές δυνάμεις ανακοίνωσαν ότι ανέκτησαν τον έλεγχο πόλεων και κιμπούτς, βρίσκοντας σκορπισμένα πτώματα μέσα σε σπίτια. Λένε πως βρήκαν γυναίκες που είχαν βιαστεί και σκοτωθεί και παιδιά που είχαν πυροβοληθεί και καεί.

Ο Γκάλαντ που παρακολούθησε εξ αποστάσεως τη διάρκειας μιας ώρας σύνοδο του ΝΑΤΟ, ενημέρωσε τους υπουργούς για την επίθεση και τους έδειξε αυτό που, οι Times of Israel, που ήταν οι πρώτοι που αναφέρθηκαν σε αυτό, αποκάλεσαν «μη λογοκριμένο βίντεο των θηριωδιών της Χαμάς».

«Χτυπηθήκαμε σκληρά. Ωστόσο, μη γελιέστε, το 2023 δεν είναι 1943. Είμαστε οι ίδιοι Εβραίοι, αλλά έχουμε διαφορετικές δυνατότητες. Το κράτος του Ισραήλ είναι ισχυρό, είμαστε ενωμένοι και δυνατοί", είπε.

Ο ισραηλινός στρατός "θα καταστρέψει τη Χαμάς, και θα κυνηγήσουμε μέχρι τον τελευταίο άνδρα με αίμα των παιδιών μας στα χέρια του", είπε ο Γκάλαντ στους υπουργούς.

«Θα είναι ένας μακρύς και δύσκολος πόλεμος, αλλά θα υπερισχύσουμε», πρόσθεσε ο Γκάλαντ.

«Ήταν φρικιαστικό. Έφερε στο σπίτι του καθενός την πραγματικότητα του τι συνέβη», δήλωσε ένας Δυτικός διπλωμάτης.

Άλλη πηγή έκανε λόγο για «παραστατικά και συγκλονιστικά πλάνα» και χαρακτήρισε τους συμμάχους στο ΝΑΤΟ ενωμένους στην υποστήριξή τους για το Ισραήλ.

Το βίντεο είχε «παραστατκά στοιχεία» με «κάποια θολά σημεία ώστε να προστατευθεί η αξιοπρέπεια των θυμάτων», δήλωσε ένας αξιωματούχος που βρισκόταν στην αίθουσα.

Υπουργοί περιλαμβανομένου του Γερμανού υπουργού Άμυνας Μπόρις Πιστόριους δήλωσαν δημόσια ότι θα βοηθήσουν το Ισραήλ, ικανοποιώντας ένα αίτημα του Ισραήλ να χρησιμοποιήσει δύο μαχητικά drones Heron TP για την αντεπίθεσή του στη Λωρίδα της Γάζας.

"Στεκόμαστε στο πλευρό του Ισραήλ", δήλωσε στους δημοσιογράφους και πρόσθεσε πως η Γερμανία θα εξετάσει επίσης αίτημα για πυρομαχικά που προορίζονται για πλοία.

Το Ισραήλ ζήτησε επίσης από τη Γερμανία αν μπορεί να δώσει αλεξίσφαιρα γιλέκα, ιατρικές προμήθειες και να προσφέρει νοσηλεία τραυματιών σε γερμανικά νοσοκομεία, δήλωσε στο Reuters αμυντική πηγή, χωρίς να δίνει περισσότερες λεπτομέρειες.

Σε δήλωση μετά τη σύνοδο με τον Γκάλαντ, ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ ανέφερε: «Το Ισραήλ δεν είναι μόνο του».

Χθες, Τετάρτη, ο Στόλτενμπεργκ είπε πως το Ισραήλ είχε το δικαίωμα στην αυτοάμυνα και πως το ΝΑΤΟ αναμένει η απάντησή του στην επίθεση της Χαμάς να είναι αναλογική.

Στη συζήτηση μεταξύ των υπουργών σήμερα, μόνο η Τουρκία εξέφρασε μια αντίθετη φωνή, αρνούμενη να καταδικάσει ως τρομοκρατική ενέργεια τις επιθέσεις της Χαμάς, σύμφωνα με μία πηγή.

Προσώρας δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο από την τουρκική αντιπροσωπεία στο ΝΑΤΟ ή από το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών.

Ειδήσεις σήμερα:

Πόλεμος στο Ισραήλ: «Έτρεξε για να γλιτώσει αλλά την σκότωσαν πισώπλατα» - Θλίψη για την 23χρονη από τη Θεσσαλονίκη

Πόλεμος στο Ισραήλ: Συγκινητικές στιγμές με Ισραηλινούς εφέδρους που επιστρέφουν μαζικά για να πολεμήσουν τη Χαμάς

Πόλεμος στο Ισραήλ - Ανάλυση SkyNews: Η «μαύρη σκιά» του Ιράν πάνω από τη σύγκρουση με τη Χαμάς
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης