Η Τουρκία εξαπέλυσε νέες αεροπορικές επιδρομές στη βόρεια Συρία

Η Τουρκία εξαπέλυσε νέες αεροπορικές επιδρομές στη βόρεια Συρία

Ο Τούρκος ΥΠΕΞ είχε δηλώσει νωρίτερα στον Μπλίνκεν ότι τα πλήγματα θα συνεχιστούν, παρά την κατάρριψη του τουρκικού drone από αμερικανικό F-16

turkish_fighter
Νέες αεροπορικές επιδρομές εξαπέλυσε απόψε η Τουρκία στη βόρεια Συρία καταστρέφοντας, όπως υποστηρίζει, 15 κουρδικούς στόχους. Σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας, πολλοί μαχητές «εξουδετερώθηκαν».

Στην ανακοίνωση του υπουργείου αναφέρεται ότι στους στόχους που επλήγησαν περιλαμβάνεται μια βάση μαχητών, καταφύγια και αποθήκες όπου πιστεύεται ότι κρύβονταν οι Κούρδοι μαχητές.

Δεν διευκρινίστηκε σε ποιες περιοχές έγιναν τα πλήγματα αυτά.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα σήμερα ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Χακάν Φιντάν δήλωσε στον Αμερικανό ομόλογό του Άντονι Μπλίνκεν ότι τα αεροπορικά πλήγματα στη Συρία θα συνεχιστούν, παρά την κατάρριψη ενός τουρκικού drone από αμερικανικό F-16.

Κλείσιμο
Η τηλεφωνική επικοινωνία των δύο υπουργών έγινε μία ημέρα αφότου το αμερικανικό μαχητικό κατέρριψε το τουρκικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος που στόχευε τις κουρδικές δυνάμεις, τους συμμάχους της Ουάσινγκτον στη Συρία. Είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο μεταξύ των δύο χωρών που είναι σύμμαχοι στο ΝΑΤΟ.

Ο Φιντάν είπε στον Μπλίνκεν ότι «οι αντιτρομοκρατικές επιχειρήσεις της Τουρκίας στο Ιράκ και τη Συρία θα συνεχιστούν με αποφασιστικότητα», ανέφερε μια τουρκική διπλωματική πηγή. Στη συνομιλία αυτή οι δύο υπουργοί κατέληξαν σε μια συμφωνία για τον μηχανισμό αποφυγής μελλοντικών συγκρούσεων στην περιοχή, «κατά τρόπο που δεν θα παρεμποδίζει τη μάχη μας κατά της τρομοκρατίας», πρόσθεσε η ίδια πηγή.

Η Τουρκία ενέτεινε τις επιδρομές της σε κουρδικούς στόχους στο βόρειο Ιράκ και τη βορειοανατολική Συρία σε αντίποινα για τη βομβιστική επίθεση που σημειώθηκε την περασμένη Κυριακή στην Άγκυρα και είχε ως αποτέλεσμα να τραυματιστούν δύο αστυνομικοί. Ένα παρακλάδι του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK) ανέλαβε την ευθύνη για αυτήν την πρώτη επίθεση αυτού του είδους στην Άγκυρα από το 2016.


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ



Ειδήσεις σήμερα

Κύπρος: Απελαύνεται ο Ρώσος δημοσιογράφος που συνελήφθη για κατασκοπεία

Θεσσαλονίκη: «Θα ξυπνάμε νωρίτερα για να είμαστε στην ώρα μας όσο θα φτιάχνεται το Flyover» προειδοποιεί η Τροχαία

Χατζηδάκης σε Ελεγκτικό Συνέδριο: Θα προστατεύσουμε το ασφαλιστικό από νέα ελλείμματα

Περιφερειακές & Δημοτικές Εκλογές 2023

Πώς ψηφίζω & Πού ψηφίζω: Μάθετε πού και πώς ψηφίζετε βήμα-βήμα
Οδηγός για τις Δημοτικές & Περιφερειακές Εκλογές 2023
Όλες οι Ειδήσεις για τις Δημοτικές Εκλογές 2023
- Δείτε LIVE τα αποτελέσματα των Περιφερειακών & Δημοτικών Εκλογών 2023
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης