Θεσσαλονίκη: «Θα ξυπνάμε νωρίτερα για να είμαστε στην ώρα μας όσο θα φτιάχνεται το Flyover» προειδοποιεί η Τροχαία

Θεσσαλονίκη: «Θα ξυπνάμε νωρίτερα για να είμαστε στην ώρα μας όσο θα φτιάχνεται το Flyover» προειδοποιεί η Τροχαία

Αναπόφευκτα θα είναι τα μποτιλιαρίσματα όσο και αν προσπαθήσουμε, λέει η διευθύντρια της Τροχαίας Θεσσαλονίκης

thess_dromoi_erga_xr
Θα γίνει προσπάθεια να μην είναι εγκλωβισμένοι οι οδηγοί κατά τη διάρκεια της κατασκευής του Flyover στη Θεσσαλονίκη, αλλά δεν θα αποφευχθούν όλα τα προβλήματα, επισήμανε η διευθύντρια της Διεύθυνσης Τροχαίας Θεσσαλονίκης Παρασκευή Παπαγεωργοπούλου.

Μιλώντας την Παρασκευή (6/10) στον ραδιοφωνικό σταθμό Status fm είπε ότι «η προσπάθεια να μην είμαστε ώρες εγκλωβισμένοι στους δρόμους θα γίνει, αλλά ελπίδες δεν μπορώ να δώσω. Θα πρέπει να είμαι αντικειμενική».

Παρασκευή Παπαγεωργοπούλου - Διευθύντρια Τροχαίας Θεσσαλονίκης


Πρόσθεσε ότι «όπως είπε και ο Αριστοτέλης νομίζω “αν δεν μπορείς να ρυθμίσεις τον άνεμο, ρύθμισε τα πανιά”. Άρα επειδή και μεις θα βρεθούμε σε μια δεδομένη κατάσταση, θα πρέπει να την ρυθμίσουμε με βάση τις ανάγκες που έχουμε. Όπως είπα και στα παιδιά μου, θα κοιμάστε νωρίτερα το βράδυ, θα ξυπνάτε νωρίτερα το πρωί για να προλαβαίνουμε να είμαστε νωρίτερα το πρωί στο σχολείο».

Από την Πολιτεία, όπως ακόμη είπε η κυρία Παπαγεωργοπούλου, υπάρχει δέσμευση για ενίσχυση της Διεύθυνσης Τροχαίας Θεσσαλονίκης με επιπλέον 100 τροχονόμους. «Νομίζω ότι όταν αρχίσουν και έρχονται οι πρώτοι θα φανεί και η διαφορά στο οδικό μας δίκτυο. Πιστέψτε με όμως ότι αυτό δεν είναι πανάκεια για το κυκλοφοριακό πρόβλημα της Θεσσαλονίκης. Το οδικό δίκτυο στο πολεοδομικό συγκρότημα της πόλης είναι παλιό και κατασκευάστηκε για τις ανάγκες της εποχής του 60 και 70. Το πρόβλημα διογκώνεται γιατί στερούμαστε στο κέντρο χώρων στάθμευσης τους οποίους χρειαζόμαστε άμεσα. Θα μπορούσαν να δημιουργηθούν και στα άκρα της πόλης και οι πολίτες να χρησιμοποιούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς».

Για το αν υπάρχει σχεδιασμός για την αντιμετώπιση του κυκλοφοριακού όταν αρχίσουν τα έργα για το Flyover, η διευθύντρια ανέφερε: «Όποιος σχεδιασμός και να υπάρχει, αν δεν υπάρχει το κατάλληλο οδικό δίκτυο να διοχετευθεί η κυκλοφορία, είναι ημίμετρα. Να το πούμε και να είμαστε ειλικρινείς σε όσους μας ακούνε αυτή τη στιγμή.

» Από κει και πέρα θα πρέπει ο καθένας να επαναπροσδιορίσει τους χρόνους μετακίνησης του. Προσωπικά εγώ δεν θα κινούμαι με το περιπολικό, αλλά με την υπηρεσιακή μηχανή. Εμείς βεβαίως έχουμε κάνει έναν σχεδιασμό με ό,τι έχουμε στα χέρια μας και είναι έτοιμος από τον Απρίλιο.

Κλείσιμο
» Ήδη προσπαθούμε να δώσουμε περισσότερο χώρο σε βασικούς οδικούς άξονες από παράνομα παρκαρισμένα. Είναι δεδομένο ότι θα συνεχίσουμε ακόμα πιο εντατικά σε συνδυασμό και με την ενίσχυση που θα πάρουμε».



Ειδήσεις σήμερα

Με καλό καιρό στις κάλπες - Φεύγουν με κάθε μέσο οι ετεροδημότες για να ψηφίσουν

Η Άγκυρα παραδέχεται ότι οι ΗΠΑ κατέρριψαν το τουρκικό drone στην Συρία και στέλνει μήνυμα ότι δεν πτοείται


Βίντεο: «Τον είχα σαν μεγάλο αδελφό» - Τα συγκινητικά λόγια του Γκάλη στο λαϊκό προσκύνημα για τον Ιωαννίδη


Περιφερειακές & Δημοτικές Εκλογές 2023

Πώς ψηφίζω & Πού ψηφίζω: Μάθετε πού και πώς ψηφίζετε βήμα-βήμα
Οδηγός για τις Δημοτικές & Περιφερειακές Εκλογές 2023
Όλες οι Ειδήσεις για τις Δημοτικές Εκλογές 2023
- Δείτε 
LIVE τα αποτελέσματα των Περιφερειακών & Δημοτικών Εκλογών 2023
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης