Αλλαντίαση: «Νόμιζα ότι έπαθε εγκεφαλικό» λέει η σύντροφος Αμερικανού που νοσηλεύεται στο Μπορντό

Αλλαντίαση: «Νόμιζα ότι έπαθε εγκεφαλικό» λέει η σύντροφος Αμερικανού που νοσηλεύεται στο Μπορντό

Η γυναίκα περιέγραψε στο Associated Press πως οι διακοπές της ίδιας και του αγαπημένου της στη Γαλλία μετατράπηκαν σε εφιάλτη - Η ίδια είχε σκεφτεί την αλλαντίαση, αλλά οι γιατροί ήταν «επιφυλακτικοί»

benner_jackson
Ο Ματ Τζάκσον έκανε βόλτα με ηλεκτρικό ποδήλατο στην εξοχή του Μπορντό όταν ξαφνικά αισθάνθηκε έντονη αδιαθεσία. Εννέα μέρες αργότερα βρίσκεται στην εντατική ενός νοσοκομείου, αναπνέοντας με μηχανική υποστήριξη και επικοινωνώντας με τους γύρω του μόνο με σημειώσεις.

Η σύντροφος του Αμερικανού τουρίστα, που ήταν από τους πρώτους πελάτες που έφαγαν τις μολυσμένες με αλλαντίαση σαρδέλες στο Tchin Tchin Wine Bar στο Μπορντό με αποτέλεσμα να νοσήσουν με αλλαντίαση, περιέγραψε στο Associated Press πώς οι διακοπές της ίδιας και του αγαπημένου της μετατράπηκαν σε εφιάλτη.

Υπενθυμίζεται ότι τουλάχιστον μια 32χρονη Ελληνίδα από το Παρίσι έχασε τη ζωή της εξαιτίας μόλυνσης στο ίδιο εστιατόριο, ενώ πάνω από δέκα άλλα άτομα χρειάστηκαν νοσηλεία, με αρκετά από αυτά να παραμένουν στην εντατική.

Σύμφωνα με το αμερικανικό πρακτορείο, που επικαλείται την τοπική Αρχή υγείας ARS, η έρευνα για τον εντοπισμό άλλων ανθρώπων που μπορεί να κατανάλωσαν το συγκεκριμένο έδεσμα στο μπιστρό συνεχίζεται, ενώ μέχρι στιγμής έχουν νοσήσει τουρίστες από τις ΗΠΑ, την Ιρλανδία, τον Καναδά, την Ισπανία και τη Γερμανία.

Κλείσιμο
Ο Τζάκσον και η σύντροφός του, Κρίστι Μπένερ, που ζουν στην Καλιφόρνια και ταξίδεψαν τη Γαλλία για διακοπές, επισκέφθηκαν το Tchin Tchin Wine Bar στις 4 Σεπτεμβρίου, και συνόδευσαν το κρασί τους με κρύα πιάτα, όπως σαρδέλες και αλλαντικά. Το επόμενο πρωί, πήγαν μια εκδρομή δοκιμής κρασιού στο κοντινό Σεντ Εμιλιόν. «Κάναμε βόλτα με τα ηλεκτρικά μας ποδήλατα στους αμπελώνες, και γύρω στις 10 ο Ματ είπε ότι δεν αισθανόταν καλά», λέει η Μπένερ στο AP.

Όπως εξηγεί, αρχικά η ίδια νόμιζε ότι ο Τζάκσον είχε αφυδάτωση, ενώ φοβήθηκε ότι μπορεί να πάθαινε και εγκεφαλικό. Τα συμπτώματά του επιδεινώθηκαν ραγδαία. Καθώς μιλούσε «γινόταν όλο και πιο δύσκολο να καταλάβεις τι έλεγε, και το στόμα του ήταν τόσο ξηρό που δεν μπορούσε να καταπιεί ούτε νερό».

Μετά από δύο μέρες στο πλευρό του στο νοσοκομείο, άρχισε να εμφανίζει και η ίδια συμπτώματα αφυδάτωσης και δυσκολία κατάποσης. Επικοινώνησε άμεσα με συγγενείς στην πατρίδα για να έρθουν να βοηθήσουν, και η αδελφή του Τζάκσον, Χίλαρι, ανταποκρίθηκε άμεσα παίρνοντας την πρώτη πτήση από τη Νέα Υόρκη.

Η Μπένερ είπε στο αμερικανικό πρακτορείο ότι είχε υποψιαστεί την αλλαντίαση, αλλά οι γιατροί ήταν αρχικά επιφυλακτικοί. Χρειάστηκαν μέρες για να επιβεβαιωθεί ότι η νόσος συνδεόταν με τις σαρδέλες, προκειμένου να λάβουν και οι δύο αγωγή για την αλλαντίαση, την οποία αντιμετωπίζουν σπάνια τα τοπικά νοσοκομεία. Σύμφωνα με το AP, η Γαλλία καταγράφει μόλις 10-20 κρούσματα τον χρόνο.

Οι συγγενείς του Τζάκσον δηλώνουν απογοητευμένοι με την καθυστέρηση που υπήρξε σε πρώτο στάδιο (όσον αφορά στη διάγνωση) αλλά λένε ότι οι Γάλλοι στο σύνολό τους έκαναν στη συνέχεια ό,τι περνούσε από το χέρι τους για να τους βοηθήσουν. «Ο κόσμος μας αγκάλιασε και προσπαθούν να μας βοηθήσουν. Το πρόβλημα ήταν σε εκείνο το wine bar» λέει η Χίλαρι Τζάκσον.

Μέχρι και εχθές, Πέμπτη, η Μπένερ αισθανόταν ακόμη κόπωση και είχε δυσκολία στην κατάποση. Ο σύντροφός της παραμένει σε άσχημη κατάσταση στο νοσοκομείο, αφού με δυσκολία ανοίγει τα μάτια του και αναπνέει με μηχανική υποστήριξη.


Ειδήσεις σήμερα:

Αποταχθείς αστυνομικός ο Τούρκος που συνελήφθη μετά την εκτέλεση των 6 στη Λούτσα


Μπαίνουν επιθεωρητές του Λιμενικού για έλεγχο στην Attica Group μετά τον θάνατο του Αντώνη


Βίντεο: Το νερό στην Ντέρνα έφτασε στον 5ο όροφο πολυκατοικίας - Κάτοικοι ανέβηκαν στον 7ο για να σωθούν
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης