Ανατροπή για τη γυναίκα στη Γαλλία - «Προϊόν φαντασίας η αιχμαλωσία, δεν υπήρχε βία»

Ανατροπή για τη γυναίκα στη Γαλλία - «Προϊόν φαντασίας η αιχμαλωσία, δεν υπήρχε βία»

Μία ημέρα μετά την την αποκάλυψη της υπόθεσης, η εικόνα είναι ριζικά διαφορετική με τις αρχές να έχουν απομακρυνθεί από το σενάριο του βίαιου περιορισμού

forbach__2
Γεμάτη σκοτεινές πτυχές παραμένει η υπόθεση της γυναίκας που εντοπίστηκε ημίγυμνη σε κακό χάλι σε κατοικία στο Φορμπάκ της ανατολικής Γαλλίας.

Η ίδια υποστήριξε ότι ο σύζυγός της, που συνελήφθη αμέσως, την κρατούσε αιχμάλωτη στο διαμέρισμα εδώ και 11 χρόνια.

Οι αρχές μιλούν πλέον για μια «αιχμαλωσία» που ήταν προϊόν φαντασίας και ετοιμάζονται να αφήσουν ελεύθερο τον σύζυγο.

Σε δηλώσεις του την Τρίτη ο εισαγγελέας ανέφερε ότι η αιχμαλωσία είναι μια «ανύπαρκτη πραγματικότητα», αν και η γυναίκα επιμένει σε όσα κατηγορούσε τον σύζυγό της.

Κλείσιμο
Η 53χρονη Γερμανίδα φέρεται να τηλεφώνησε σε υπηρεσία στο Βισμπάντεν της Γερμανίας αργά την Κυριακή λέγοντας ότι ήταν αιχμάλωτη και θύμα βιασμών. Αμέσως ειδοποιήθηκε η γαλλική αστυνομία που προχώρησε στη σύλληψη του επίσης Γερμανού 55χρονου και τη μεταφορά της γυναίκας στο νοσοκομείο.

Οι αστυνομικοί βρήκαν τη γυναίκα ημίγυμνη, με ξυρισμένο κεφάλι. Ήταν στο κρεβάτι, αλλά δεν φαινόταν να την εμποδίζει κάτι. Στο διαμέρισμα δεν υπήρχαν ίχνη αίματος.

Ο εισαγγελέας ανέφερε χθες Δευτέρα ότι δίπλα στη γυναίκα βρέθηκε ένα σταθερό τηλέφωνο, το οποίο θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει. Την Τρίτη πρόσθεσε ότι η γυναίκα είχε πρόσβαση σε τηλεόραση και σε υπολογιστή. Μέσα στο διαμέρισμα στέγνωναν καθαρά εσώρουχα για τη γυναίκα.

Η ιατρική εξέταση στο νοσοκομείο δεν έδειξε κατάγματα ή εκχυμώσεις, αλλά ούτε και αφυδάτωση, όπως είχε μεταδοθεί αρχικά από μέσα ενημέρωσης στη Γαλλία. Ο σύζυγος εξήγησε στις αρχές ότι η γυναίκα του, με την οποία είναι παντρεμένος από το 2001, πάσχει από μια αυτοάνοση ρευματική πάθηση που εδώ και περίπου 10 μήνες την έχει καταστήσει «ανάπηρη» και ότι εκείνος την φροντίζει. Λόγω της πάθησης αυτής εμφάνισε επίσης «αλλεργίες» σε συνδυασμό με μια μορφή «αλωπεκίας», για αυτό και έχασε τα μαλλιά της.

Την Τρίτη ο εισαγγελέας ανέφερε ότι δεν βρέθηκαν ίχνη σεξουαλικής βίας, όπως ισχυριζόταν η γυναίκα.

Ο σύζυγος, που κρατούνταν με τις κατηγορίες της απαγωγής, των βασανιστηρίων και του βιασμού, και θα αφεθεί ελεύθερος μέσα στην ημέρα. Και για τους δύο διατάχτηκε ψυχιατρική εξέταση.

Οι γείτονες τη νόμιζαν άρρωστη

Την εκδοχή της ασθένειας γνώριζαν οι γείτονες που μιλούσαν για ένα ήρεμο και διακριτικό άνδρα που τάιζε τις αδέσποτες γάτες - καμιά δεκαριά ήταν και μέσα στο διαμέρισμα.

Ο φαλακρός και σωματώδης Γερμανός «έλεγε μόνο μια καλημέρα», είπαν γείτονες, αν και δεν αποκλείεται να μην μιλούσε πολύ γιατί δεν γνώριζε καλά γαλλικά. Γείτονες είπαν στο Le Point ότι ο άνδρας ήταν εργάτης στη Γερμανία, αλλά είχε μείνει άνεργος.

Η 53χρονη ήταν για τους γείτονες άφαντη, αν και ακούγονταν κραυγές τις οποίες απέδιδαν στον καρκίνο από τον οποίο γνώριζαν (ή νόμιζαν) ότι έπασχε. «Μια φορά κάθε δύο ή τρεις ημέρες ακούγαμε κραυγές που σταματούσαν σε πέντε λεπτά», είπε γείτονας. Το 2019 γείτονας είχε κάνει καταγγελία για φασαρία, αλλά η αστυνομία δεν βρήκε τίποτα άξιο λόγου.

Σε αυτή την εύθραυστη κατάσταση της υγείας της γυναίκας επικεντρώνουν οι αρχές την έρευνά τους. Για την ώρα δεν βρέθηκε ένδειξη ότι η γυναίκα είχε δεχτεί κάποια ιατρική βοήθεια, θα πρέπει όμως να γίνει έρευνα και στη Γερμανία.

Ο άνδρας έλεγε ότι η γυναίκα του είναι βαριά άρρωστη, αλλά χωρίς να προσδιορίζει τη φύση της ασθένειας.

Χθες ο εισαγγελέας έκανε λόγο για μια πάθηση που ταλαιπωρούσε τη γυναίκα, η οποία δεν έτυχε της σωστής ιατρικής φροντίδας. Σε κάθε περίπτωση κράτησε χαμηλά τους τόνους για την υπόθεση, διαψεύδοντας κάποιες αρχικές αναφορές για συστηματικά βασανιστήρια.


Ειδήσεις σήμερα:

Νέα Φιλαδέλφεια: Το δρομολόγιο του θανάτου των Κροατών χούλιγκανς μέσα από τέσσερις χώρες - Γιατί δεν τους σταμάτησαν στην Κακαβιά;

Φωτιές - meteo: Έρχεται τριήμερο με πολύ υψηλή επικινδυνότητα δασικών πυρκαγιών - Οι «κόκκινες» περιοχές

Τι είναι η βερβερίνη που υπόσχεται άμεσο αδυνάτισμα και γίνεται ανάρπαστη στο TikTok
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης