Γαλλία: Υποσιτισμένη, γυμνή και με κατάγματα ήταν η 53χρονη που είχε φυλακίσει επί 12 χρόνια ο σύζυγός της

Γαλλία: Υποσιτισμένη, γυμνή και με κατάγματα ήταν η 53χρονη που είχε φυλακίσει επί 12 χρόνια ο σύζυγός της

Οι γείτονες νόμιζαν ότι η γυναίκα ήταν βαριά άρρωστη ή ότι είχε πεθάνει

endooikogeneiaki_via_via_kakopoiisi
Μια τραγική ιστορία φυλάκισης, βασανιστηρίων, αλλά και αδιαφορίας από τους γείτονες, κρύβεται πίσω από τον εντοπισμό μίας μιας 53χρονη Γερμανίδα που ζούσε επί 12 χρόνια αιχμάλωτη σε ένα διαμέρισμα, όπου την βασάνιζε ο σύζυγός της που πλέον συνελήφθη.

Ο 55χρονος φερόμενος ως δράστης συνελήφθη στις 4 τα ξημερώματα της Δευτέρας στην πόλη Φορμπάκ, στα σύνορα της Γαλλίας με τη Γερμανία.

Η γυναίκα βρέθηκε σε ένα δωμάτιο με κάγκελα στα παράθυρα. Ήταν γυμνή, με ξυρισμένο το κρανίο, υποσιτισμένη, με εμφανή κατάγματα στα πόδια και στα δάχτυλα. Ο εισαγγελέας του Σαρεγκεμίν, Ολιβέ Γκλαντί, δεν διευκρίνισε ποια είναι η κατάσταση της υγείας της, περιοριζόμενος να πει μόνο ότι «δεν είναι καλή».



Η γυναίκα κατάφερε να τηλεφωνήσει σε μια γερμανική οργάνωση για την προστασία θυμάτων ενδοοικογενειακής βίας, η οποία με τη σειρά της επικοινώνησε με την αστυνομία του Βισμπάντεν. Οι Γερμανοί αστυνομικοί ενημέρωσαν τους Γάλλους συναδέλφους τους.

Αστυνομική πηγή είπε ότι ήταν εμφανές πως η 53χρονη ήταν θύμα βασανιστηρίων.

Ο σύζυγος της, που είναι άνεργος, εργαζόταν στο παρελθόν σε εργοστάσιο στη Γερμανία. Το ζεύγος ζούσε στον δεύτερο όροφο μιας τριώροφης πολυκατοικίας, στο κέντρο του Φορμπάκ, σε πολύ μικρή απόσταση από το δημαρχείο.

«Δεν την είχαμε δει ποτέ»

Οι γείτονες έλεγαν ότι δεν την είχαν δει ποτέ, ότι άκουγαν τις κραυγές της αλλά νόμιζαν ότι ήταν βαριά άρρωστη και ότι «πέθαινε».

Κλείσιμο
«Δεν είχα δει ποτέ την κυρία, δεν έβγαινε ποτέ από το σπίτι», είπε στους δημοσιογράφους μια γειτόνισσα, η Αλισιά, εξηγώντας ότι δεν είχε δει την 53χρονη εδώ και έξι χρόνια. «Ο ιδιοκτήτης (του σπιτιού) μου είπε ότι είχε καρκίνο, αυτό έλεγε (ο σύζυγος) σε όλον τον κόσμο στο κτίριο», πρόσθεσε.

Παρόμοιες πληροφορίες μετέφεραν και άλλοι γείτονες. «Κάποιες φορές άκουγα κραυγές αλλά νόμιζα ότι ήταν από τον πόνο» λόγω του καρκίνου, εξήγησε η Αλισιά. Οι φωνές δεν ακούγονταν πολύ συχνά, «τις άκουσα 5-6 φορές μέσα σε τρεις μήνες», είπε.

Ο σύζυγος ήταν «πολύ ευγενικός» αλλά οι μοναδικές σχέσεις με τους γείτονες περιορίζονταν σε ένα «καλημέρα, καληνύχτα», συνέχισε η γυναίκα.

Μια άλλη γειτόνισσα, η Έρικα, είπε ότι η ίδια ζει στη γειτονιά εδώ και 15 χρόνια και είδε τη γυναίκα «ίσως πριν από δέκα χρόνια» και τότε ήταν «φαλακρή». Η Έρικα πίστευε ότι η 53χρονη «μάλλον πέθανε» ή «έφυγε» και ότι ο σύζυγός της ζούσε μόνος του. Και εκείνον όμως τον έβλεπαν «ελάχιστα», πρόσθεσε, εξηγώντας ότι πριν από καμιά δεκαπενταριά ημέρες τον είδε να φροντίζει τα λουλούδια στο μπαλκόνι του.

Ειδήσεις σήμερα:

Κίνημα της Πετσέτας - Κέρκυρα: 5 μαγαζιά είχαν κάνει παράνομη κατάληψη με ομπρελοκαθίσματα σε παραλίες - Δείτε βίντεο

Ρόδος: «Πάγωσαν» οι φίλοι της 24χρονης Κωνσταντίνας όταν την είδαν να καταρρέει πάνω στο πιάνο την ώρα που έπαιζε

Κορωνοϊός: Καλπάζει η υποπαραλλαγή «Eris» - Ανησυχούμε για έναν δύσκολο χειμώνα, λέει ο Τζανάκης
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης