Τζο Μπάιντεν: Έρχεται σήμερα στην Ευρώπη - Ποιες χώρες θα επισκεφτεί και ποιους θα συναντήσει

Τζο Μπάιντεν: Έρχεται σήμερα στην Ευρώπη - Ποιες χώρες θα επισκεφτεί και ποιους θα συναντήσει

Μικρή περιοδεία του προέδρου των ΗΠΑ στη Γηραιά Ήπειρο - Από τον βασιλιά Κάρολο Γ’ έως τη Συνοδο του ΝΑΤΟ

biden
Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν θα πραγματοποιήσει διπλωματική περιοδεία στην Ευρώπη από σήμερα 9 έως τις 13 Ιουλίου, μεταβαίνοντας στη Βρετανία, στη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ στη Λιθουανία και μετά στη Φινλανδία.

Η περιοδεία του ηγέτη των ΗΠΑ σε τρεις χώρες έχει στόχο να «επιδείξει την ηγεσία του προέδρου στην παγκόσμια σκηνή» σε μια κρίσιμη στιγμή για τον πόλεμο στην Ουκρανία. Ο σύμβουλός του σε θέματα εθνικής ασφάλειας, Τζέικ Σάλιβαν, δήλωσε ότι το ταξίδι θα «αναδείξει την ηγεσία του προέδρου στην παγκόσμια σκηνή».

Ο Μπάιντεν θα συναντηθεί με τον βασιλιά Κάρολο Γ΄και τον Βρετανό πρωθυπουργό Ρίσι Σούνακ στο Λονδίνο για τη «σύσφιξη των στενών δεσμών» που ενώνουν τη Βρετανία και τις Ηνωμένες Πολιτείες, διευκρίνισε η εκπρόσωπός του Καρίν Ζαν-Πιερ.
Military police block London road for low planes carrying Biden's helicopters 🇺🇸 🇬🇧
Κλείσιμο

Στη συνέχεια ο Μπάιντεν θα μεταβεί στο Βίλνιους, την πρωτεύουσα της Λιθουανίας, για να συμμετάσχει στη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ στις 11 και 12 Ιουλίου, διευκρίνισε η εκπρόσωπός του, σύμφωνα με το δελτίο Τύπου.

Για τον τελευταίο σταθμό του ταξιδιού του, στο Ελσίνκι, ο Τζο Μπάιντεν θα μεταβεί σε μια σύνοδο κορυφής μεταξύ Αμερικανών ηγετών και ομολόγων τους των βορείων χωρών στις 13 Ιουλίου.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης