Ξένη βοήθεια φτάνει στον Καναδά για τις τεράστιες δασικές πυρκαγιές

Ξένη βοήθεια φτάνει στον Καναδά για τις τεράστιες δασικές πυρκαγιές

Χωρίς ενίσχυση από το εξωτερικό οι τοπικές πυροσβεστικές δυνάμεις του Κεμπέκ δεν θα ήταν σε θέση να αντιμετωπίσουν τα δεκάδες μέτωπα

canada_fire
Στα όρια των δυνάμεών τους είναι οι αρχές στον ανατολικό Καναδά από τα δεκάδες μέτωπα που κατακαίνε τα δάση της περιοχής και έχουν «πνίξει» με ένα τοξικό νέφος τεράστιες εκτάσεις στη χώρα, αλλά και τις ΗΠΑ.

Οι πυρκαγιές άρχισαν να εξαπλώνονται γρήγορα στις αρχές του Ιουνίου, εκτοξεύοντας τον αριθμό των μετώπων από 36 σε πάνω από 100 μετά την 1η Ιουνίου.

Μετά από μια φαινομενικά ήρεμη έναρξη της αντιπυρικής περιόδου, «μέσα σε τρεις ημέρες, όλα πήγαν πολύ άσχημα», ανέφερε στέλεχος από την υπηρεσία πυρόσβεσης του Κεμπέκ.

Εν τω μεταξύ, πυροσβέστες από το εξωτερικό φτάνουν στο Κεμπέκ για να βοηθήσουν στην κατάσβεση των περισσότερων από 130 πυρκαγιών που καίνε αυτή τη στιγμή.

Περίπου 110 πυροσβέστες από τη Γαλλία επρόκειτο να φθάσουν στο Κεμπέκ την Πέμπτη, ενώ κάποια πρόσθετη βοήθεια έχει ήδη φθάσει από την κοντινή επαρχία του Νιου Μπρούνσβικ.

Επιπλέον 600 πυροσβέστες από τις ΗΠΑ κατευθύνονται επίσης προς τον Καναδά, ενώ ορισμένοι αναμένεται να φτάσουν στο Κεμπέκ την επόμενη εβδομάδα, είπε.

Χωρίς τη βοήθεια από το εξωτερικό, λένε οι τοπικές αρχές, οι τοπικές πυροσβεστικές δυνάμεις του Κεμπέκ θα ήταν σε θέση να χειριστούν μόνο περίπου 25 έως 35 μεγάλες δασικές πυρκαγιές ανά πάσα στιγμή. Η επαρχία έχει συνήθως περίπου 250 πυροσβέστες για να πολεμήσουν τις δασικές πυρκαγιές κάθε χρόνο, μικρό μέρος από τους 1.200 που απαιτούνται με τη σημερινή κατάσταση, όπως δήλωσε ο πρωθυπουργός του Κεμπέκ Φρανσούα Λεγκώ.

Για να καλύψει την πρωτοφανή ανάγκη, η επαρχία εκπαίδευσε εντατικά επιπλέον 300 άτομα την τελευταία εβδομάδα, ώστε να μπορούν να αναπτυχθούν άμεσα στα μέτωπα. Οι περισσότεροι είναι άνθρωποι εμπειρία στα δάση, όπως δασεργάτες, ή έχουν προηγούμενη εμπειρία στην πυρόσβεση.

Το Κεμπέκ δεν έχει δει ποτέ πυρκαγιές τέτοιας κλίμακας, οι οποίες συνήθως συμβαίνουν σε περιοχές του δυτικού Καναδά, όπως η Αλμπέρτα και η Βρετανική Κολομβία.

Κλείσιμο
Σχεδόν 15.000 άνθρωποι στο κεντρικό Κεμπέκ έχουν απομακρυνθεί από τα σπίτια τους. Άλλοι 5.000 έχουν απομακρυνθεί σε άλλα σημεία της χώρας.

Μέχρι στιγμής φέτος έχουν καεί περί τα 10 εκατ. στρέμματα.



Ειδήσεις σήμερα:

Αποσύρεται από την εκλογική μάχη ο Σπύρος Πνευματικός: «Ζητώ συγγνώμη»

Σε σοκ η Γαλλία από την επίθεση του Σύρου σε παιδιά: Τα δύο ξαδέρφια και ο 24χρονος ήρωας με το σακίδιο

Γυμνός, με ιερόδουλες και ναρκωτικά - Στο διαδίκτυο 9.000 φωτογραφίες του Χάντερ Μπάιντεν

----------------

Εκλογές 2023

Οδηγός εκλογών 2023: Πώς ψηφίζω - Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την ΝΕΑ εκλογική αναμέτρηση
 
Εκλογές 2023: Όλες οι ειδήσεις για την ΝΕΑ εκλογική αναμέτρηση, τον προεκλογικό αγώνα των κομμάτων, τις δημοσκοπήσεις, τα αποτελέσματα των εκλογών, τα exit polls.
 
Αποτελέσματα εκλογών 2023: Δείτε LIVE μέσω διαδραστικού χάρτη όλα τα αποτελέσματα της επικράτειας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης