Γερμανία: Απολύθηκε η πέμπτη σύζυγος του Σρέντερ μετά την παρουσία της σε δεξίωση της ρωσικής πρεσβείας

Γερμανία: Απολύθηκε η πέμπτη σύζυγος του Σρέντερ μετά την παρουσία της σε δεξίωση της ρωσικής πρεσβείας

Η εταιρεία στην οποία εργαζόταν η κυρία  Σο-Γεόν Σρέντερ-Κιμ  είχε καταστήσει σαφές στο προσωπικό της ότι δεν πρέπει να κάνει δημοσίως σχόλια σε ότι αφορά τον πόλεμο του Πούτιν στην Ουκρανία

srenter23
Ακριβά πλήρωσε την παρουσία της στη δεξίωση της ρωσικής πρεσβείας στο Βερολίνο για την επέτειο του τέλους του Β΄Παγκόσμιου Πολέμου, η πέμπτη σύζυγος του πρώην Καγκελάριου, Γκέρχαρντ Σρέντερ.

Η Σο-Γεόν Σρέντερ-Κιμ επιβεβαίωσε στο περιοδικό «Der Spiegel» την παρουσία του ζεύγους στην πρεσβεία και εξέφρασε μάλιστα την έκπληξή της για τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν σε εθνικό επίπεδο επειδή παραβρέθηκαν στη δεξίωση.

Λίγα 24ωρα αργότερα, ενημερώθηκε ότι έμεινε χωρίς δουλειά.

Η παρουσία της αλλά και τα σχόλιά της, ενόχλησαν την εταιρεία στην οποία εργαζόταν με αποτέλεσμα η 55χρονη Νοτιοκορεάτισσα να απολυθεί με συνοπτικές διαδικασίες, όπως γράφει η γερμανική εφημερίδα «Bild».

Κλείσιμο
262788208


Η κυρία Σρέντερ- Κιμ διετέλεσε εκπρόσωπος της Κορέας στην Υπηρεσία Οικονομικής Ανάπτυξης «Global Business» στο κρατίδιο της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας. Ωστόσο, μετά την εμφάνισή της στη ρωσική πρεσβεία του Βερολίνου παύθηκε από τα καθήκοντά της.

Η εταιρεία είχε καταστήσει σαφές στο προσωπικό της ότι δεν πρέπει να κάνει δημοσίως σχόλια σε ότι αφορά τον πόλεμο του Πούτιν στην Ουκρανία που μαίνεται από τις 24 Φεβρουαρίου.

«Η εμφάνιση της στον πλευρό του Γκέρχαρντ Σρέντερ έχει σημαντικές συνέπειες για τη σύζυγο του πρώην καγκελάριου της Γερμανίας. Χάνει τη δουλειά της», σχολιάζει το γερμανικό δημοσίευμα.

«Η κυρία Σρέντερ Κιμ αποδεσμεύεται με άμεση ισχύ από την εργασία της από την εταιρεία στη Βόρεια Ρηνανία- Βεστφαλία «GlobalBusiness»», δήλωσε εκπρόσωπος της υπουργού Οικονομίας του γερμανικού κρατιδίου, Μόνα Νόιμπαρ στην εφημερίδα της Κολωνίας «Kölner Stadt-Anzeiger».

Η Σο Γεόν έχει εργαστεί ως μεταφράστρια για τον πρώην καγκελάριο της Γερμανίας.

Η σχέση τους είδε το φως της δημοσιότητας όταν η δημοσιογράφος Ντόρις Κοπφ, η τέταρτη σύζυγος του Σρέντερ, εξήγησε κατά τη διαδικασία του διαζυγίου ότι η Κιμ έπαιξε ρόλο στη λύση του γάμου τους. Κάτι που έχει διαψεύσει ο Σρέντερ.

Το ζευγάρι ενώθηκε με τα δεσμά του γάμου το 2018.

Πολλοί Γερμανοί πολιτικοί αρνήθηκαν να παραστούν στη δεξίωση

Όπως αναφέρει το γερμανικό δημοσίευμα, για την 78η επέτειο της νίκης της Σοβιετικής Ένωσης επί της ναζιστικής Γερμανίας στις 9 Μαΐου, η ρωσική πρεσβεία στο Βερολίνο είχε προσκαλέσει πολλούς Γερμανούς πολιτικούς στη δεξίωση. Αρκετοί όμως ήταν αυτοί που γύρισαν την... πλάτη στο Κρεμλίνο, ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τον ρωσικό πόλεμο κατά της Ουκρανίας.

Ο Σρέντερ όμως από τους πρώτους που έσπευσαν.

Ωστόσο, οι διασυνδέσεις του με τη Ρωσία έχουν εξελιχθεί σε μείζον πολιτικό ζήτημα μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Ο πρώην καγκελάριος της ατμομηχανής της Ευρωζώνης θεωρείται προσωπικός φίλος του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν, ενώ συνέχισε να εργάζεται για ρωσικές εταιρίες ενέργειες και μετά την έναρξη του πολέμου, παρόλη την κριτική που του ασκήθηκε.

Τον Μάιο του 2022 η Επιτροπή Προϋπολογισμού της ομοσπονδιακής βουλής της Γερμανίας «Bundestag» εισηγήθηκε περικοπή των προνομίων του Σρέντερ. Αποφάσισε να του αφαιρέσει το γραφείο που διατηρούσε εντός του κοινοβουλίου και τους συνεργάτες που εργάζονταν σε αυτό. Δεν θίχτηκαν η σύνταξη και η προσωπική ασφάλειά του.

Όμως, ο 79χρονος Σρέντερ σύζυγος συνεχίζει να απολαμβάνει τις χαρές τις ζωής.

Με την πέμπτη του σύζυγο, ο Σρέντερ έχει γυρίσει τους τελευταίους μήνες σχεδόν όλο τον κόσμο.

Ειδήσεις σήμερα:

Μητσοτάκης: «Δεν μπορώ να καταπιώ τις επιθέσεις του ΣΥΡΙΖΑ στη γυναίκα μου – Με τον Ανδρουλάκη έχουμε μεγάλες διαφορές»

Μαλώσαμε, «η ατμόσφαιρα ήταν φρίκη» λέει ο Δένδιας για το επεισόδιο με τον Τσαβούσογλου

Φωτογράφοι από Γερμανία μέχρι Ιαπωνία έρχονται Ελλάδα για τα αεροσκάφη που... χορεύουν
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης