Ρωσία - Πούτιν: Οι κυρώσεις μπορούν να επηρεάσουν αρνητικά τη ρωσική οικονομία

Ρωσία - Πούτιν: Οι κυρώσεις μπορούν να επηρεάσουν αρνητικά τη ρωσική οικονομία

Ο Ρώσος πρόεδρος ζήτησε να γίνουν ενέργειες που θα αυξήσουν τη ζήτηση, ώστε να αντιμετωπιστούν οι συνέπειες από την επιβολή κυρώσεων

putin_maketa
Ο Βλαντιμίρ Πούτιν παραδέχτηκε την Τετάρτη ότι οι διεθνείς κυρώσεις που ξεκίνησαν να επιβάλλονται στη χώρα του μετά την εισβολή στην Ουκρανία θα μπορούσαν να έχουν «αρνητικές» συνέπειες, μετά από τις προσπάθειες της Μόσχας να προσαρμοστεί στη νέα οικονομική πραγματικότητα.

«Οι κυρώσεις που επιβλήθηκαν κατά της ρωσικής οικονομίας, μεσοπρόθεσμα μπορούν πραγματικά να έχουν αρνητικό αντίκτυπο σε αυτήν», δήλωσε ο Πούτιν σε βιντεοδιάσκεψη με τα μέλη της κυβέρνησης και της Κεντρικής τράπεζας της Ρωσίας.

Για να αντιμετωπίσει αυτές τις επιπτώσεις, ο Ρώσος πρόεδρος τόνισε ότι η Μόσχα πρέπει να διασφαλίσει μια σταθερή αύξηση της εγχώριας ζήτησης, καθώς «η ζήτηση έχει γίνει κύριος παράγοντας της οικονομικής ανάπτυξης της Ρωσίας. Επιπλέον, είναι σημαντικό να αποτραπεί είτε η επιτάχυνση ή η υπερβολική επιβράδυνση του πληθωρισμού».

Έναν χρόνο και πλέον μετά την έναρξη της επίθεσης στην Ουκρανία, «η ανεργία βρίσκεται στο χαμηλότερο επίπεδό της», στο 3,6% και «στα τέλη Μαρτίου, ο πληθωρισμός θα υποχωρήσει κάτω από το 4%», αφού εκτοξεύθηκε κοντά στο 20% την περασμένη άνοιξη, δήλωσε ο Πούτιν. «Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι όλα τα προβλήματα έχουν ήδη επιλυθεί», προειδοποίησε τα μέλη της κυβέρνησής του.

«Η επιστροφή σε μια τροχιά ανάπτυξης δεν πρέπει να μας κάνει να χαλαρώσουμε», δήλωσε, ζητώντας «εγγυήσεις για την οικονομική κυριαρχία» της Ρωσίας.

Στο μεταξύ, η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει αρχίσει να εργάζεται για το 11ο πακέτο κυρώσεων κατά της Ρωσίας για την επίθεσή της στην Ουκρανία.


Ειδήσεις σήμερα:

Οι γέφυρες του Ρικάρντο Μοράντι: Στη Γένοβα γκρεμίστηκε, στα Σέρβια έκλεισε

Ο Ραγκούσης έχτισε βίλα στην Πάρο με δάνειο για τρίτεκνους -  «Το δικαιούνταν η σύζυγός μου»

Λιάνης... όπως Μικρούτσικος: «Η Βουγιουκλάκη άνοιξε το κιμονό, μου έδειξε το στήθος της και μου λέει “πιάσ’ το”»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης