Κρατούμενη στη Φλόριντα ζητά να αποφυλακιστεί το αγέννητο μωρό της
Το επιχείρημα της γυναίκας βασίζεται στο σκεπτικό ότι τα έμβρυα θεωρούνται άνθρωποι με δικαιώματα
Την «παράνομη κράτηση» του αγέννητου ακόμη παιδιού της καταγγέλλει μια γυναίκα στη Φλόριντα, που προφυλακισμένη για έγκλημα που διέπραξε.
Η Υβέτ Χάρελ, όταν ήταν μόλις έξι εβδομάδων έγκυος πέρυσι τον Ιούλιο, πυροβόλησε και σκότωσε μια γυναίκα. Σήμερα είναι υπό κράτηση και περιμένει τη δίκη της για φόνο, αναφέρει το BBC.
Ισχυρίζεται, ωστόσο, ότι το αγέννητο μωρό της αδίκως κρατείται ενώ λέει ότι το προσωπικό της φυλακής βάζει τη ζωή του παιδιού σε κίνδυνο.
Το επιχείρημα της Χάρελ βασίζεται στο σκεπτικό ότι τα έμβρυα θεωρούνται άνθρωποι με δικαιώματα, μια προσέγγιση που κέρδισε έδαφος μετά την απόφαση του αμερικανικού Ανώτατου Δικαστηρίου πέρυσι το καλοκαίρι η οποία ανέτρεψε την απόφαση του 1973 που απελευθέρωνε τις αμβλώσεις.
Ο δικηγόρος της Χάρελ υποστηρίζει στο αίτημά του ότι «το αγέννητο παιδί είναι [ενν. νομικό] πρόσωπο, όπως ορίζεται από το Σύνταγμα της Φλόριντας και το Σύνταγμα των ΗΠΑ». Σε δηλώσεις του υποστήριξε ότι τα δικαιώματα του αγέννητου παιδιού είναι ανεξάρτητα από αυτά της μητέρας του. Για αυτό ζητά την απελευθέρωση της γυναίκας ως τη γέννηση του παιδιού για να έχει την κατάλληλη φροντίδα.
Στην αριστοκρατική, κοσμοπολίτικη και καταπράσινη Κέρκυρα, συνεχίστηκε από τις 17 μέχρι και τις 19 Ιουνίου το φετινό πρόγραμμα Plastic Free Greece, με εκτεταμένες δράσεις παράκτιων και υποθαλάσσιων καθαρισμών, που είχαν εξαιρετικό αποτέλεσμα.
Με την υπηρεσία Nexi DCC (Δυναμική Μετατροπή Νομίσματος), οι επιχειρήσεις κερδίζουν περισσότερα από τις πληρωμές με διεθνείς κάρτες, δίνοντας στους επισκέπτες τη δυνατότητα να πληρώνουν στο νόμισμά τους.
Η Flora Food Greece συνεχίζει για δεύτερη χρονιά το πρόγραμμα «Μεγάλη Αγκαλιά», προσφέροντας ουσιαστική υποστήριξη σε περισσότερες από 500 ανάδοχες οικογένειες που ανοίγουν το σπίτι και την καρδιά τους στα παιδιά που το έχουν ανάγκη