Γαλλία: Καθηγήτρια επί 20 χρόνια η 53χρονη που μαχαιρώθηκε μέχρι θανάτου από τον 16χρονο μαθητή

Γαλλία: Καθηγήτρια επί 20 χρόνια η 53χρονη που μαχαιρώθηκε μέχρι θανάτου από τον 16χρονο μαθητή

Ο μαθητής, αφότου την τραυμάτισε θανάσιμα, παραδέχτηκε ότι άκουγε φωνές που του έλεγαν την σκοτώσει

france01pix-data
«Ήταν ευγενέστατη, αλλά και απαιτητική και σκληρή στη δουλειά της. Πάνω απ' όλα όμως αρκετά δίκαιη»... Με τα λόγια αυτά, περιγράφουν οι συνάδελφοί της την 53χρονη καθηγήτρια Ανιές, που βρήκε φρικτό θάνατο την ώρα που παρέδιδε μάθημα ισπανικών όταν 16χρονος μαθητής έβγαλε μαχαίρι και τη σκότωσε.

Ήταν επί σχεδόν 20 χρόνια καθηγήτρια στο ιδιωτικό καθολικό σχολείο Saint-Thomas-d’Aquin.

Ο μαθητής που της έκοψε το νήμα της ζωής φοιτά στην Β΄Λυκείου του ιδιωτικού καθολικού εκπαιδευτικού ιδρύματος, που βρίσκεται στην καρδιά της πόλης Saint-Jean-de-Luz.

Η Ανιές δεν είχε παιδιά και διατηρούσε μακροχρόνια σχέση, όπως αναφέρει η γαλλική εφημερίδα «Le Figaro».

«Ήταν ένας διακριτικός άνθρωπος που έκανε πολύ καλά τη δουλειά του. Η απώλειά της έχει προκαλέσει βαθιά συγκίνηση και θλίψη στη γαλλική κοινωνία αλλά και την εκπαιδευτική κοινότητα», όπως σχολιάζουν οι συνάδελφοί της στη γαλλική εφημερίδα.

Η άτυχη καθηγήτρια άφησε την τελευταία της πνοή στις 11.30 το πρωί, από καρδιακή ανακοπή όταν έφτασαν στο σημείο οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης.

Κλείσιμο
Σχεδόν μία ώρα νωρίτερα, ο 16χρονος μαθητής, έφηβος ψυχικά διαταραγμένος, έβγαλε το μαχαίρι από την τσάντα του με σκοπό να της αφαιρέσει τη ζωή.

Πηγές της εφημερίδας «Le Figaro» αναφέρουν ότι ο μαθητής, αφότου την τραυμάτισε θανάσιμα, παραδέχτηκε ότι άκουγε φωνές που του έλεγαν την σκοτώσει...

«Μία φωνή μου είπε να την σκοτώσω»

Μία φωνή του είπε τη νύχτα ότι πρέπει να σκοτώσει την καθηγήτρια ισπανικών του. Ο 16χρονος μαθητής, που έβαψε με το αίμα της καθηγήτριας Ισπανικών του το καθολικό Λύκειο όπου φοιτούσε, παραδέχθηκε με αυτά τα λόγια το φρικτό έγκλημά του. Αρχικά σ΄έναν καθηγητή του και εν συνεχεία στις αστυνομικές αρχές.

Σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος της Γαλλίας, όπως και η εκπαιδευτική κοινότητα της χώρας δηλώνουν σοκαρισμένοι από το τραγικό συμβάν.

Σύμφωνα με τη γαλλική εφημερίδα Le Parisien, ο μαθητής, που ολοκλήρωσε την περσινή χρονιά με βαθμό «λίαν καλώς», δεν έχει βεβαρημένο ποινικό μητρώο και φέρεται να είπε ότι «άκουσε φωνές» τη νύχτα που του έλεγαν να σκοτώσει τη δασκάλα του. Η έρευνα ανατέθηκε από την εισαγγελία στη δικαστική αστυνομία. Για την γαλλική εφημερίδα «Sud Ouest», ο δράστης εισέβαλε στην τάξη την ώρα που η καθηγήτρια Ισπανικών παρέδιδε μάθημα μάθημα και ξαφνικά της επιτέθηκε.

Πηγές της εφημερίδας «Le Figaro» αναφέρουν ότι αφού τη μαχαίρωσε, βγήκε από την αίθουσα και μπήκε σε μία άλλη. Εκεί ήταν ένας καθηγητής στον οποίο ομολόγησε το έγκλημά του. Υποστήριξε ότι «το βράδυ άκουσε φωνές» που του έλεγαν να σκοτώσει την καθηγήτρια Ισπανικών του.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές που επικαλείται το γαλλικό δίκτυο BFMTV, ο καθηγητής κατάφερε να του πάρει το μαχαίρι κι έμεινε με τον δράστη μέχρι να αναλάβει η αστυνομία.

Μόλις μαθεύτηκε το τραγικό συμβάν, ο μαθητές παρέμειναν στις τάξεις τους για προληπτικούς λόγους ακολουθώντας τις συμβουλές των καθηγητών τους.
Ωστόσο, αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι ήδη όλοι οι μαθητές έχουν απομακρυνθεί με ασφάλεια από το κτίριο.

«Δεν μπορώ να φανταστώ το τραύμα που μπορεί να αντιπροσωπεύει αυτό που συνέβη σήμερα», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Ολιβιέ Βεράν μιλώντας στους δημοσιογράφους.

Τόνισε επίσης ότι στο σημείο της τραγωδίας έχει μεταβεί ο Γάλλος υπουργός Παιδείας, Παπ Ντιαγιέ.

Ειδήσεις σήμερα:

Προς εκλογές στις 18 Ιουνίου οδεύει η Τουρκία

Ηλιόλουστη η αυριανή μέρα με τον υδράργυρο να δείχνει έως και 20°C

Fake «επιστολή Τασούλα» που δήθεν έταζε στους βουλευτές χρήματα για την προεκλογική εκστρατεία
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης