Αφγανιστάν: Τουλάχιστον πέντε νεκροί από την επίθεση αυτοκτονίας έξω από το υπουργείο Εξωτερικών

Αφγανιστάν: Τουλάχιστον πέντε νεκροί από την επίθεση αυτοκτονίας έξω από το υπουργείο Εξωτερικών

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει ανάληψη ευθύνης για την επίθεση

26671300
Τουλάχιστον πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν και δεκάδες άλλοι τραυματίστηκαν από τη σημερινή επίθεση αυτοκτονίας έξω από το υπουργείο Εξωτερικών στην Καμπούλ, όπως ανακοίνωσε εκπρόσωπος των Ταλιμπάν.

Οι αφγανικές αρχές καταδίκασαν την «άνανδρη επίθεση» και δεσμεύτηκαν πως θα κάνουν ό,τι είναι δυνατόν για να εντοπίσουν και να τιμωρήσουν τους υπεύθυνους.

Νωρίτερα, αφγανικά μέσα ενημέρωσης είχαν μεταδώσει ότι έως και 20 άνθρωποι είχαν βρει τον θάνατο και άλλοι 26 είχαν τραυματιστεί. Η ιταλική ΜΚΟ Hospital Emergency ανέφερε ότι παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες σε περισσότερους από 40 τραυματίες.

Οδηγός που εργάζεται για λογαριασμό του Γαλλικού Πρακτορείου (AFP) βρισκόταν στην περιοχή την ώρα που εκδηλώθηκε η επίθεση και κατέθεσε τη μαρτυρία του. ««Αντίκρισα περίπου 20-25 θύματα. Δεν ξέρω πόσοι από αυτούς ήταν νεκροί και πόσοι τραυματίες. Περίμενα στο αυτοκίνητο, όταν είδα έναν άνδρα με καλάσνικοφ στον ώμο και μια τσάντα. Πέρασε μπροστά από το αυτοκίνητό μου και μετά από λίγα δευτερόλεπτα ακούστηκε ένας ισχυρός κρότος. Είδα αυτόν τον άνδρα να ανατινάζεται», είπε ο Τζαμσέντ Καρίμι.



Κλείσιμο
«Ένας καμικάζι αυτοκτονίας επιχείρησε να εισβάλει στο υπουργείο, αλλά δεν κατόρθωσε να πετύχει τον στόχο του. Όταν έγινε αντιληπτός από τις δυνάμεις ασφαλείας, ανατινάχθηκε», ανέφερε ένας αξιωματούχος της κυβέρνησης των Ταλιμπάν, ο Αχμαντουλάχ Μουτάκι.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει ανάληψη ευθύνης για την επίθεση.

Kaboul2


Πριν από 10 ημέρες, η τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος είχε αναλάβει την ευθύνη για τη βομβιστική επίθεση στο στρατιωτικό αεροδρόμιο της Καμπούλ.

Μετά την επιστροφή των Ταλιμπάν στην εξουσία τον Αύγουστο του 2021, το αυτοαποκαλούμενο Ισλαμικό Κράτος έχει εντείνει τις επιθέσεις του στη χώρα.

Το Αφγανιστάν έχει απομονωθεί από τη Δύση λόγω παραβιάσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ιδιαίτερα της περιθωριοποίησης των γυναικών.

26671276
26671277
26671300

Ειδήσεις σήμερα:

Τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος: Θα ταφεί στο Τατόι ως ιδιώτης - Η απόφαση της κυβέρνησης

Ληστεία στο Παλαιό Φάληρο: «Προσπάθησα να λύσω πρώτα το παιδί μου», λέει η μητέρα

Πρίγκιπας Χάρι: Γεννήθηκα για την περίπτωση που ο Ουίλιαμ χρειαζόταν κάποιο... όργανο

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης