Ελεύθερος πριν... στρωσ' καν!

Ελεύθερος πριν... στρωσ' καν!

Καταρρέει το κατηγορητήριο εις βάρος του Ντομινίκ Στρος Καν - Πολλοί μιλούν για μια δεύτερη ευκαιρία να κάνει πολιτική καριέρα

Ελεύθερος πριν... στρωσ' καν!
Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην πολύκροτη υπόθεση Στρος Καν.

Ο μέχρι πρότινος ισχυρός άνδρας του ΔΝΤ και φερόμενος ως φαβορί για τη γαλλική προεδρία στις επερχόμενες εκλογές απέναντι στο σημερινό Γάλλο πρόεδρο, Νικολά Σαρκοζί, ο οποίος κρατείται από τα μέσα Μαΐου, φαίνεται πως κερδίζει ίσως τον πιο κρίσιμο «γύρο» της δικαστικής αυτής διαμάχης, καθώς οι εναντίον του κατηγορίες καταρρέουν.

Κλείσιμο
Η προγραμματισμένη για τις 6.30 (ώρα Ελλάδας) ακροαματική διαδικασία στο Ανώτατο Δικαστήριο του Μανχάταν αποδείχθηκε τυπική διαδικασία.

Οι εισαγγελείς, ο δικαστής Μάικλ Όρμπας, αλλά και η κατηγορούσα αρχή συμφώνησαν στην άρση του κατ' οίκον περιορισμού του κυρίου Στρος Καν, αλλά και στην επιστροφή της εγγύησης (ποσό-ρεκόρ πέντε εκατ. δολαρίων), που είχε καταβληθεί από τον Γάλλο αξιωματούχο, ο οποίος πάντως θα εξακολουθήσει να υπόκειται σε ταξιδιωτικούς περιορισμούς, καθώς το δικαστήριο κράτησε το διαβατήριό του.

Το επόμενο επεισόδιο στο πολύκροτο «σίριαλ» θα παιχθεί στις 18 Ιουλίου, όταν οι διάδικοι θα παρουσιαστούν εκ νέου στο Ανώτατο Δικαστήριο του Μανχάταν.

Πάντως όλα δείχνουν πως η υπόθεση θα λήξει άμεσα, καθώς οι δύο πλευρές βρίσκονται σε διαβουλεύσεις για το κατά πόσον θα αποσυρθούν εντελώς οι κατηγορίες εναντίον του πρώην ισχυρού άνδρα του ΔΝΤ, από τη στιγμή που οι ισχυρισμοί της 32χρονης καμαριέρας τίθενται εν αμφιβόλω από τις δικαστικές αρχές!



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης