Nord Stream 1: Προειδοποίηση για δύο διαρροές στον αγωγό εξέδωσε η Σουηδία

Nord Stream 1: Προειδοποίηση για δύο διαρροές στον αγωγό εξέδωσε η Σουηδία

Η μία διαρροή βρίσκεται κοντά στη σουηδική ΑΟΖ και η δεύτερη στη δανέζικη

nordstream
Προειδοποίηση για δύο διαρροές στον αγωγό φυσικού αερίου Nord Stream 1 εξέδωσαν οι ναυτιλιακές αρχές της Σουηδίας.

«Υπάρχουν δύο διαρροές στον Nord Stream 1, μία στη σουηδική Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη και μία στη δανέζικη Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη. Είναι κοντά η μία στην άλλη», δήλωσε εκπρόσωπος των ναυτιλιακών αρχών, που διευκρίνισε ότι οι διαρροές εντοπίζονται βορειοανατολικά του δανέζικου νησιού Μπόρνχολμ.

Άγνωστα μέχρι στιγμής παραμένουν τα αίτια των διαρροών.

«Είναι πολύ νωρίς για να πούμε κάτι σχετικά με τα αίτια των περιστατικών», όμως ο υψηλόβαθμος δανός αξιωματούχος ανακοίνωσε πως αυξάνεται το επίπεδο της επιφυλακής στους τομείς του ηλεκτρικού και του αερίου στη σκανδιναβική χώρα.

Ένας εκπρόσωπος των ναυτιλιακών αρχών της Σουηδίας επιβεβαίωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο πως εντοπίστηκαν δύο διαρροές στα ανοικτά του δανέζικου νησιού Μπόρνχολμ.

Μία από τις διαρροές στον Nord Stream 1 σημειώθηκε στην αποκλειστική οικονομική ζώνη της Δανίας, η άλλη σ' εκείνη της Σουηδίας, σύμφωνα με τις δύο χώρες.

Όπως έγινε και με τη διαρροή που είχε διαπιστωθεί χθες, Δευτέρα, στον Nord Stream 2, ελήφθησαν μέτρα ασφαλείας.

Απαγορεύθηκαν η ναυσιπλοΐα σε ακτίνα πέντε ναυτικών μιλίων (περίπου 9 χιλιόμετρα) και οι υπερπτήσεις σε ακτίνα ενός χιλιομέτρου.

Χθες εντοπίστηκε διαρροή στον Nord Stream 2

Χθες, οι αρχές της Δανίας ανακοίνωσαν ότι εντοπίστηκε διαρροή φυσικού αερίου στον υποθαλάσσιο αγωγό Nord Stream 2 στη Βαλτική Θάλασσα, ο οποίος συνδέει τη Ρωσία με τη Γερμανία αλλά δεν έχει τεθεί σε λειτουργία.

Κλείσιμο
Η διαρροή εντοπίστηκε περίπου 20 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της νήσου Μπόρνχολμ, λίγο έξω από τα χωρικά ύδατα της Δανίας και χαρακτηρίζεται «επικίνδυνη για τη ναυσιπλοΐα». Οι αρχές απέκλεισαν μια ζώνη σε ακτίνα πέντε ναυτικών μιλίων από το σημείο.

Παρότι o Nord Stream 2 δεν έλαβε άδεια λειτουργίας στο πλαίσιο των κυρώσεων για τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, ο αγωγός «είχε προετοιμαστεί τεχνικά» και «είχε γεμίσει με φυσικό αέριο», δήλωσε στο AFP ο εκπρόσωπος της Nord Stream 2 AG Ούλριχ Λίσεκ.

Ειδήσεις σήμερα:

Επεισόδιο με πυροβολισμούς και τραυματίες στην Πανεπιστημιούπολη


Πόσο πιθανός είναι ένας πυρηνικός πόλεμος από τη Ρωσία


Απίστευτη ιστορία στην Αλεξανδρούπολη - Νονά αρνείται να δώσει το βαφτιστήρι πίσω στους γονείς του
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης